Reisleider

Rick de Landmeter

Kenmerken
Jemenitische parel in de Arabische Zee

NOG ÉÉN PLAATS. Plaatsen waar Avanta nog nooit is geweest – er zijn er nog een paar. Eén daarvan is Socotra, een eiland dat bij Jemen hoort en niet veel groter is dan de provincie Zuid-Holland. Door de geïsoleerde ligging is het niet alleen ontzettend lastig te bereiken voor reizigers, maar het zorgt er ook voor dat het eiland een unieke flora en fauna heeft. Ruim een derde van de op Socotra gevonden soorten komen zelfs nergens anders ter wereld voor. Niet voor niets wordt Socotra ook wel het Galapagos van de Indische Oceaan genoemd.

In tegenstelling tot het vasteland van Jemen heerst hier al eeuwenlang vrede. De Socotri leven voornamelijk van kleinschalige veeteelt, visserij en dadelpalmen. De meeste huizen hebben nog geen elektriciteit en stromend water en de infrastructuur is beperkt. Daardoor is niet alleen een unieke biodiversiteit maar ook de authenticiteit van de eilandbewoners bewaard gebleven. Hoog tijd dat Avanta deze bestemming gaat bezoeken!

Wacht trouwens niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt!

Bijkomende kosten
We vliegen naar de V.A. Emiraten*, vanwaar we naar Socotra vliegen. Bij de reissom zijn zowel de retourvlucht naar de Emiraten alsook de vluchten van en naar Socotra inbegrepen.

Het bedrag aan bijkomende kosten schatten we in op € 1100 p.p. (afhankelijk van de US Dollarkoers).
Dit bedrag is bedoeld voor de georganiseerde reis van ongeveer een week op Socotra (incl. vervoer, maaltijden, tentovernachtingen – waarschijnlijk USD 800), het visum voor Socotra (ongeveer USD 150) en voor vervoer-, verblijfs- en maaltijdkosten voor de dagen die we in de Emiraten verblijven.

€2599,- Bijkomende kosten €1100,-
Reiscode
23-SOC-260A
Vertrek
29-09-2023
Reisduur
11 dagen
Reisleider
Rick de Landmeter

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!