Reisleider

Jaco Hofland

Kenmerken
Deze reis is heel geschikt voor de beginnende wildkampeerder!

De ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië is verrassend! En als je nog nooit hebt gekampeerd in de vrije natuur, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om ver weg van de massa aan de kust je tent neer te zetten op een verlaten veld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ‘s ochtends gewekt wordt door het geklingel en geblaat van een kudde schapen.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

Bij Bosnië denk je misschien in eerste instantie aan de burgeroorlog begin jaren ’90. Dit beeld zul je tijdens deze reis voor een deel bevestigd zien worden. Want door het hele land zie je nog steeds sporen van deze heftige geschiedenis. Kapotgeschoten huizen, afgezette mijnenvelden en verlaten dorpen zijn kenmerkend voor het veelal bergachtige landschap. Toch zal de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking ervoor zorgen dat je na deze reis een completer beeld hebt van dit mooie vakantieland.

En dan komen we ook nog in het buurlandje dat aan de Adriatische Zee ligt, Montenegro. Letterlijke vertaald: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland. Het toerisme is hier in opkomst, maar er zijn nog veel gebieden waar we in alle rust ons kamp op kunnen bouwen. Kampvuurtje erbij en het wordt weer een memorabele Avanta-avond!

Dit is een retour-vliegreis.

€845,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
20-KRB-115
Vertrek
10-07-2020
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Montenegro
Reisleider
Jaco Hofland

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt