Reisleider

Ronnie Slabbekoorn

Kenmerken
Buiten de gebaande wegen en paden van Zuid-Europa.

Deze avontuurlijke Balkanreis beginnen we in Noord-Macedonië; een niet zo heel bekend vakantieland. Een land met schitterende (ongerepte) natuur: bergen, meren, valleien, kloven en bossen bepalen het landschap, waardoor wij als kampeerders het hier perfect naar ons zin hebben. Nationale parken, het meer van Ohrid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, het gastvrije karakter van de bevolking, archeologische opgravingen uit vele eeuwen en culturen – noem maar op.

Voor buurland Albanië geldt hetzelfde. Iedereen die er geweest is, herinnert het zich als een schitterend land, waar je als kampeerder de mooiste plekjes voor het oprapen hebt en makkelijk je eigen gang kunt gaan. Misschien dat we een keer pech hebben en weggestuurd worden door ijverige politieagenten, of een boer die denkt dat we een rommel gaan maken van zijn land. Geen probleem, dan heb je thuis weer wat te vertellen en we zoeken gewoon een ander plekje op. In het bergachtige achterland hoef je daar meestal niet lang naar te zoeken.

Montenegro was lange tijd een wat vergeten hoek van Europa. Best vreemd eigenlijk, want met de mediterrane kust, de bergen en de mooie oude stadjes is het een prima reisbestemming (Avanta komt er natuurlijk al jaren, al toen het nog onderdeel van Joegoslavië was). Wij denken dat dit land je zal verrassen!

Tot slot reizen we door Kroatië. Dat Kroatië een prachtig land is behoeft verder geen toelichting. Al jarenlang een heel populaire Avantabestemming, en ook steeds bekender als vakantiebestemming. Maar we garanderen je dat je tijdens deze reis op plekjes komt waar het ten eerste fantastisch mooi is en waar ten tweede geen andere toerist te bekennen is. Laat dat maar aan Ronnie over.

Wil je een reis met zonnig weer, schitterende landschappen, andere culturen, lekker wildkamperen, geen aangeharkte EU-landen maar toch allemaal nog binnen Europa, dan is dit echt een absolute aanrader! Soms vraagt iemand bij ons naar het dag-tot-dagprogramma van onze reizen. Natuurlijk gaat een reisleider met een grove planning op pad maar dat programma is er niet, omdat we per dag kijken wat er op ons pad komt. Wij vinden dat de beste manier om op reis te gaan en te ontspannen, want programma’s hebben we buiten vakantietijd al genoeg!

We vliegen heen en terug naar de Balkan en reizen al wildkamperend rond met onze busjes.

€1150,- €990,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-06-2022
Reiscode
22-MAM-213
Vertrek
16-08-2022
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Albanië Kroatië Macedonië Montenegro
Reisleider
Ronnie Slabbekoorn

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!