Reisleider

Jacoliene de Bakker

Kenmerken
Een onverminderd populaire Avanta-bestemming

Nog plaats voor (2) jongens. We vliegen naar Zuid-Spanje, stappen daar de veerboot op en een paar uur later sta je in een andere wereld. Een warme, droge en zonnige wereld waar de mensen buiten leven, op terrasjes muntthee drinken en zich geen zorgen maken. Is dat omdat de zon er altijd schijnt, is het omdat ze zo ontzettend veel moois hebben in hun land of is het omdat ze sneller tevreden zijn? Vraag het ze zelf maar eens, want de Marokkanen zijn altijd in voor een praatje. Probeer wel te voorkomen dat ze je een winkel (van henzelf of een familielid of een kennis…) inpraten, want ze kunnen ook best vasthoudend zijn! Slagen ze daar toch in, betaal dan nooit de vraagprijs. Na wat onderhandelingen kun je het product meenemen voor minder dan de helft van het eerstgenoemde bedrag.

De Marokkaanse steden zijn een feest! Vooral de souks natuurlijk, waar rieten manden, leren tassen, kleurrijk aardewerk en geurige kruiden ieder oppervlak bedekken. Ook in de smalle steegjes is vanalles te zien: een betegelde binnenplaats, de werkplaats van een ambachtsman, een paar spelende jonge katjes.

Marokko is een land waar je je geen dag zult vervelen. Want naast de souks en medina’s van de steden is er natuurlijk ook nog het platteland. Ook daar is genoeg te doen, zien en beleven. Kamperen bij bergmeren en zwemmen in de Atlantische Oceaan. Adembenemende routes rijden en mooie bergwandelingen maken. En als je de Atlas over bent en in de Marokkaanse Sahara bent aangeland, zie je steeds minder mensen. De mensen die we hier ontmoeten, zijn supervriendelijk en gastvrij. De kinderen willen graag voetballen en de ouderen nodigen je uit voor een glaasje zoete thee.

We vliegen retour op de Zuid-Spaanse/Portugese kust, waarvandaan we overvaren naar Marokko. Na een rondreis door Marokko varen we weer over naar Zuid-Spanje, bezoeken waarschijnlijk nog even Sevilla en vliegen dan naar huis.
Vluchten, overtochten, vervoer, maaltijden – allemaal inbegrepen 🙂

€1025,- €895,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-MAR-130B
Vertrek
17-07-2020
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Marokko
Reisleider
Jacoliene de Bakker

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!