Kenmerken
Zon en avontuur tijdens de donkere dagen voor kerst

In de donkere dagen voor kerst vertrek je naar het ‘winterse’ Dubai. Als je 12 dagen later weer terugkomt in ons eigen land zou je willen dat wij zomers hadden zoals de winter in Dubai. Heerlijke temperaturen, zwoele wind en eigenlijk altijd zon.

De Emiraten: een zeer bijzonder woestijnland, waar meer dan 90% van de bevolking allochtoon, dus niet Arabisch is. Het land heeft de laatste decennia een zeer stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Zo landde je voor die tijd op een stoffig landingsbaantje en de luchthaven was een soort loods. In Dubai woonden vissers in lage lemen huizen en mensen die schapen en kamelen verhandelden. Mensen wonen er in Dubai nog steeds, maar die huizen zijn wolkenkrabbers geworden en ze hebben gezelschap gekregen van miljoenen mensen uit India, de Fillippijnen, de Westerse wereld en ja, eigenlijk gewoon overal vandaan zijn er mensen gaan wonen in deze supermoderne metropool. Maar wij gaan ook op zoek naar de oude Emiraten en de natuur: Hatta Pools, oases, desolate woestijngebieden met imponerende zandduinen, schitterende kusten en heerlijke stranden. We gaan op dolfijnenjacht (met camera) in Musandam, bezoeken de legendarische haven van Sharjah, we zien het hoogste gebouw ter wereld in Dubai en in Abu Dhabi, de tweede stad van het land, kunnen we gaan vergelijken. Want de sheik van Abu Dhabi heeft zich voorgenomen dat in zijn stad alles nog nog moderner en grootser moet worden dan in Dubai.

We gaan dus veel doen en zien tijdens deze reis. We kamperen in de Arabische woestijn en op de stranden van de Perzische Golf. We zien moderne architectuur en herders die in tenten leven. Arabieren die in de duurste auto’s ter wereld rondrijden en anderen die zich verplaatsen op kamelen. In de bedrijvige havens liggen traditionele dhows uit de wat minder bedeelde landen van het Midden-Oosten, maar ook de glimmende jachten van ’the happy few’.

Waarschijnlijk bezoeken we – zoals gezegd – ook Abu Dhabi, de hoofdstad van het land en van het gelijknamige emiraat, waar de grote oliedollars verdiend worden. Hier heb je één van de grootste moskeeën ter wereld, die plaats biedt aan 30.000 mensen. We reizen langs Fujairah en Al Ain waarbij we één van de forten bezoeken en een kijkje nemen bij de grootste kamelenmarkt van het land. Onderweg zien we trouwens prachtige landschappen van bergen en woestijnen voorbij trekken.

Vervolgens gaan we naar Musandam: waar gebergte en zee samenkomen. Dit schiereiland hoort bij Oman, maar grenst niet aan het land zelf. Een ruig, bergachtig gebied, dat ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd wordt vanwege de vele fjorden. Hier willen we genieten van baaien, grotten en schitterende stranden. Off road rijden door het ruige gebergte. En met een beetje geluk zien we dolfijnen.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer, brandstof en evt. overnachtingskosten.

€1199,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
23-DUM-292
Vertrek
04-12-2023
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Emiraten Oman
Ik meld me aan!