Reisleider

Anne Bal

Kenmerken
Kerst in Arabië

In de donkere dagen rond kerst vertrek je naar het ‘winterse’ Dubai voor een rondreis in de regio. Als je 12 dagen later weer terugkomt in Nederland, zou je willen dat wij zomers hadden zoals de winter in Dubai. Heerlijke temperaturen, zwoele wind en altijd zon.

De Emiraten: een zeer bijzonder woestijnland, waar meer dan 90% van de bevolking allochtoon, dus niet Arabisch is. Het land heeft de laatste 30 jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Zo landde je voor die tijd op een stoffig landingsbaantje en was de luchthaven niet meer dan een loods. In Dubai woonden vissers en veehandelaars in lage lemen huizen. Mensen wonen er nog steeds, maar die huizen zijn wolkenkrabbers geworden en ze hebben gezelschap gekregen van miljoenen mensen uit India, de Filipijnen en de westerse wereld. Dubai is een supermoderne metropool geworden.

Wij gaan op zoek naar de oude Emiraten en de natuur: Hatta Pools, oases met palmen en huizen van leem, desolate woestijngebieden met imponerende zandduinen, schitterende kusten en heerlijke stranden. We gaan op dolfijnsafari in Musandam, bezoeken de legendarische haven van Sharjah en we zien het hoogste gebouw ter wereld in Dubai.

Wellicht bezoeken we ook Abu Dhabi, de hoofdstad van het land en van het gelijknamige emiraat, waar de grote oliedollars verdiend worden. Hier heb je één van de grootste moskeeën ter wereld, die plaats biedt aan 30.000 mensen. We reizen langs Fujairah en Al Ain waarbij we één van de forten bezoeken en een kijkje nemen bij de grootste kamelenmarkt van het land. Onderweg zien we prachtige landschappen van bergen en woestijnen voorbij trekken.

Daarna trekken we naar Musandam, waar gebergte en zee samenkomen. Dit schiereiland hoort bij Oman, maar grenst niet aan het land zelf. Een ruig, bergachtig gebied, dat ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd wordt vanwege de vele fjorden. De baaien, grotten en stranden zijn schitterend en in combinatie met het weer zorgt dat voor een heerlijk vakantiegevoel.

Vervolgens gaan we Oman in, een mooi en vredig koninkrijk. Hier zwaait sultan Qaboos al sinds 1970 de scepter, bewijzend dat er ook ‘dictators van het betere soort’ bestaan. Oman is een land van grote tegenstellingen, zoals we die vaker in deze regio tegenkomen. Enerzijds modern (bijv. de hoofdstad Muscat), anderzijds vaak ook bijna middeleeuws aandoend (bijv. in een van de vele oases van het land). De bevolking van het – dunbevolkte – sultanaat staat bekend als erg vriendelijk en gastvrij. Avanta heeft al vaak ondervonden dat die typering zeker terecht is!

We reizen langs oases, citrus- en palmplantages, spookstadjes en landelijke dorpjes. We willen gaan snorkelen in de prachtige koraalriffen van Oman en een van de oude forten bezoeken. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de souq, waar de exotische, geurige kruiden en specerijen in grote zakken langs de straatjes staan. Verder reizen we door de woestijn – dat is geen kale, saaie vlakte maar een boeiend landschap doorsneden met bergruggen. Hier wonen fascinerende mensen en verrassend veel wilde dieren. We gaan ook zeker een keer ‘s avonds een van de stranden op om te zien hoe schildpadden opduiken uit de zee om eieren te leggen in het zand. Supermooi om mee te maken!

We gaan dus veel doen en zien tijdens deze reis. We kamperen in de Arabische woestijn en op de stranden langs de Perzische Golf. We zien moderne architectuur en herders die in tenten leven. Arabieren die in de duurste auto’s ter wereld rondrijden en anderen die zich verplaatsen op kamelen. In de bedrijvige havens liggen traditionele dhows uit de wat minder bedeelde landen van het Midden-Oosten, maar ook de glimmende jachten van ‘the happy few’. Een reis vol afwisseling!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (autohuur), brandstof en evt. overnachtingskosten.

Voor deze reis is een multiple entry e-visum nodig voor Oman, dat we vooraf moeten aanvragen.

€1450,- €1325,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-12-2019
Reiscode
19-EMO-352
Vertrek
23-12-2019
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Emiraten Oman
Reisleider
Anne Bal

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt