Kenmerken
Kampeeravantuur in mooi en herfstig Scandinavië!

Na het beklimmen van het hoogste duin van Noord Europa, een bezoek aan de Deense fjorden en het stadje Christiansted (dat in zijn geheel op de wereld erfgoedlijst van Unesco staat) en een wandeling langs de Deense Atlantic wall, kamperen we een nacht in het natuurgebied van Skallerup Klit. De volgende dag varen we over naar Zweden, het land van de duizenden meren.

In een van die meren ligt het eiland Visingsö met daarop o.a. het stadje Tunnerstad en allerlei andere bezienswaardigheden. Bovendien is in Tunnerstad (315 inwoners) een winkeltje waar ze zuurstokken verkopen. Op zich lijkt dat niet bijzonder, maar dat is het wel want hier is meer dan een eeuw geleden de zuurstok uitgevonden en het interieur van de winkel is er evenals het recept voor de zuurstok sinds die tijd niet veranderd. We gaan verder omhoog langs de Baltische Zee en hoe noordelijker we komen, des te kleuriger de Scandinavische herfst zich aan ons vertoont en hoe groter de kans dat we ook het noorderlicht zullen zien.

De natuur staat tijdens deze reis op de eerste plaats. Wandeltochten, een dag fietsen, per trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Neem een warme slaapzak, isolerend slaapmatje en een pyjama mee, want het kan fris zijn ‘s nachts! Als het weer te bar wordt, slapen we in een schuur, of we huren een keer een blokhut.

Dit is een all in-reis. We vliegen terug vanuit Stockholm. We reizen gewoon met eigen vervoer en onze eigen veldkeuken!

Mocht de reis a.g.v. corona-omstandigheden onverhoopt niet kunnen doorgaan dan ben je in het ergste geval max. €65 euro kwijt en krijg je de rest van je betaalde reissom teruggestort. Lees hier meer: https://www.avantareizen.nl/reizen-in-tijden-van-corona/.

€900,- €799,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-10-2020
Reiscode
20-LZH-280
Vertrek
12-10-2020
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Zweden
Ik meld me aan!