Reisleider

Jan de Voogd

Kenmerken
De betoverende schoonheid van IJsland

In de noordelijke Atlantische Oceaan ligt het op-een-na-grootste eiland van Europa: IJsland. IJsland is ontstaan door ontelbare vulkaanuitbarstingen en heeft dus een vulkanische ondergrond. Het landschap is er weids en open; bomen groeien er nauwelijks en landbouw is er moeilijk. Slechts een schamele 1% van het dunbevolkte land is gecultiveerd, de ideale omstandigheden voor een pure Avantareis!

IJsland wordt terecht als Scandinavisch gezien, maar landschappelijk is het uniek en erg indrukwekkend. Op IJsland kom je dan ook ogen, oohs en aahs te kort! Het landschap zit vol verrassingen: bruisende watervallen, borrelende modderpotten, wonderlijke korstmossen, kristalheldere rivieren en meren vol zalm en forel. We komen tijdens deze reis langs grillige kusten, doorkruisen het soms maanlandschapachtige binnenland en bezoeken natuurlijk ook Blue Lagoon, Geysir, de beroemde ijsschotsenmeren en de vele, prachtige papegaaiduikertjes. Je kunt proberen al die schoonheid met je camera vast te leggen en je foto’s worden vast heel mooi. Maar ze zijn nooit zo mooi als in het echt! IJsland moet je ervaren: de zuivere lucht, de ruigte, de weidsheid en de stilte.

Kamperen in dit land is echt genieten: het ene plekje is nog mooier dan het andere. Je gaat natuurlijk niet naar IJsland voor het warme weer, maar je hoeft ook weer geen superbikkel te zijn om dit vol te houden. Zorg wel voor goede kleding, ook omdat we tijdens deze reis meerdere lange wandeltochten hopen te maken. En mochten we het koud krijgen dan duiken we onderweg in een warmwaterbron of hot tub. Ben je echt een natuurmens, dan is dit de reis voor jou!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (huurauto’s) en evt. overnachtingskosten.

Een reis boeken in tijden van corona? Lees hier de voorwaarden.

€1090,- €975,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-05-2021
Reiscode
21-IJG-221
Vertrek
16-08-2021
Reisduur
12 dagen
Bestemming
IJsland
Reisleider
Jan de Voogd

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!