Kenmerken

Onze reis begint in Milaan. Via het noorden van Italië gaan we naar waterstad Venetië. We zijn vermoedelijk niet de enigen met dat idee 🙂 dus trekken daarna snel verder richting de Balkan en de natuur in.

Hoewel Kroatië steeds meer toeristen trekt, zullen wij ervoor zorgen dat je die zo min mogelijk tegenkomt. Want juist buiten de toeristische trekpleisters om vind je de allermooiste plekjes. Een reis die vooral heel geschikt is voor de beginnende wildkampeerder!

Je zult versteld staan van de ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië. Als je nog nooit hebt gekampeerd in het wild, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring als je ver weg van de massa je tent neerzet op een verlaten grasveld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ‘s ochtends gewekt wordt door het geklingel van een kudde schapen.
In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

Bij Bosnië denk je misschien in eerste instantie aan de burgeroorlog begin jaren ’90. Dit beeld zul je tijdens deze reis voor een deel bevestigd zien worden. Want door het hele land zie je nog steeds sporen van deze heftige geschiedenis. Kapotgeschoten huizen, afgezette mijnenvelden en verlaten dorpen zijn kenmerkend voor het veelal bergachtige landschap. Toch zal de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking ervoor zorgen dat je na deze reis een completer beeld hebt van dit mooie vakantieland.

En tot slot komen we in het derde buurlandje dat aan de Adriatische Zee ligt, Montenegro. Letterlijke vertaald: zwart gebergte. Dat zegt natuurlijk al genoeg over het land dat zich in 2006 van Servië afscheidde. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit ook onmiskenbaar een Avantaland!

Dit is een retour-vliegreis.

€799,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-IKB-132
Vertrek
20-07-2019
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Bosnië Italië Kroatië Montenegro
Reisleider
Annelies van Breugel

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt