Kenmerken
Sluit de zomer af in mooi en herfstig Scandinavië!

Je kunt goed voelen en zien dat we in noordelijkere streken dan Nederland zijn, maar er gaat toch niets boven dat echte outdoorgevoel, dat je nergens zo ervaart als in dit supermooie land.

Voor een echte Avanta-kampeerreis is het daarom de ideale bestemming. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Eigenlijk een land waar iedere natuurliefhebber een keer geweest zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa, vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele fjorden. Die zijn zo mooi, die moet je minstens een keer in je leven gezien hebben.

De natuur staat tijdens deze reis op de eerste plaats, maar we brengen ook een bezoek aan Oslo en andere leuke plaatsen op de route. Een eeuwenoude stavkirke bijvoorbeeld, kerken die ondanks dat ze van hout gemaakt zijn de tand des tijds hebben weerstaan. Wandeltochten, een dag fietsen, per trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Neem een warme slaapzak, isolerend slaapmatje en een pyjama mee, want het kan al fris zijn ‘s nachts! Als het weer te bar wordt, kunnen we een blokhut huren. Maar weer of geen weer, Noorwegen is altijd mooi.

Dit is een all in-reis. We vliegen retour op Noorwegen, maar reizen gewoon met eigen vervoer en onze eigen veldkeuken!

Waarschijnlijk vertrekken we vrijdagavond 30 augustus; je moet dan begin van de avond op het vliegveld zijn.
Geplande terugkomst: 11 september

 

€950,- €799,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2019
Reiscode
19-NOH-256
Vertrek
30-08-2019
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Annelies van Breugel
Ik meld me aan!