Kenmerken
Laat je verrassen door Italië: de Abruzzen, Basilicata, Apulië en Calabrië

Nog (1) plaats. Ontdek hoe veelzijdig Italië is! Het is met recht een geliefde bestemming van reizigers uit heel de wereld, want het landschap, het eten, de eeuwenoude geschiedenis en de cultuur zijn grandioso! Al die aspecten komen tijdens deze reis aan bod. We kamperen op de mooiste plekjes en maken geweldige wandeltochten. We eten meer dan eens zo’n heerlijk Italiaans ijsje of een pizza rechtstreeks uit de oven. En zelfs als je altijd een hekel had aan geschiedenis, ben je toch onder de indruk van de opgravingen in Pompeiï, het openluchtmuseum dat Rome is en de schoonheid van Venetië. Waar we ook komen, de sfeer van Italië is uniek en overal voelbaar.

Volgens de Italianen die ten zuiden van Rome wonen begint het echte Italië pas daar, en misschien is dat ook wel zo. De mensen zijn er luidruchtiger, spontaner en vriendelijker. Schitterende kusten, zonovergoten stranden met prachtige duinen waar we kamperen en de dag beginnen met een zwempartij. Daarna maken we een bergwandeling of bezoeken we een sfeervol stadje zoals Matera of de binnenstad van Brindisi.

Het berglandschap van deze zuidelijke provincies is sowieso buitengewoon boeiend en leent zich uitstekend voor dagtochten. Er zijn diverse nationale parken die garanderen dat de schoonheid van dit gebergte in stand blijft. Je vindt er verschillende meren waar het heerlijk afkoelen is nadat we een berg beklommen hebben. En op de oevers is het natuurlijk aangenaam kamperen.

Mochten we in de gelegenheid zijn dan sluiten we de reis af met een bezoek aan Rome. We moeten toch even het imposante Colosseum zien, een hand leggen op zo’n eeuwenoude pilaar in het Forum Romanum of het schilderwerk in de Basilica di Santa Maria Maggiore bewonderen.

Een heerlijke kampeerreis na de zomerdrukte. En qua weer ook nog eens in een geweldige tijd van het jaar!

We rijden heen en vliegen terug uit Noord-Italië. Je kunt ook terug rijden, boek dan reis 20-MZIR-254.

€749,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
20-MZIV-253
Vertrek
21-09-2020
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Italië

Gegarandeerd vertrek

Niet meer te boeken