Kenmerken
Deze reis is ook heel geschikt voor de beginnende Avanturier!

De ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië is verrassend! En als je nog nooit hebt gekampeerd in de vrije natuur, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om ver weg van de massa aan de kust je tent neer te zetten op een verlaten veld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ‘s ochtends gewekt wordt door het geklingel en geblaat van een kudde schapen.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

En dan komen we ook nog in de buurlandjes die aan de Adriatische Zee liggen, Montenegro en Albanië. Letterlijke vertaald betekent Montenegro: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland. Datzelfde geldt voor Albanië met o.a. het Komanmeer dat veel weg heeft van Noorse fjorden en de nationale parken in de Albanese Alpen. Het toerisme is deze landen in opkomst, maar er zijn nog veel gebieden waar we in alle rust ons kamp kunnen opbouwen. Kampvuurtje erbij en het wordt weer een memorabele Avanta-avond!

We vliegen op de heenweg en reizen over land terug naar Nederland.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

O.l.v. Hanna Kaars

€1025,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
22-MBK-199_B
Vertrek
08-08-2022
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Albanië Kroatië Montenegro

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt