Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Een zonnig en bergachtig begin van de zomer

Nog (2) plaatsen. Een reis naar zonnige, zuidelijke streken; echt een leuke lentereis! We rijden naar Zuid-Frankrijk waar we – zoals we vaker doen – het eerste weekend op de prachtig gelegen boerderij van Wim en Addy (die elkaar in een grijs verleden op een Avantareis ontmoetten) doorbrengen.

We steken de Pyreneeën over, het ruige gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier kunnen we o.a. gaan wandelen en raften in één van de kloven die het gebergte doorsnijden. In de glooiende, groene heuvels van Baskisch en Noord-Spanje is het ook echt genieten, tijdens een van de schitterende wandeltochten of op onze kampeerplek. We komen in afgelegen dorpjes in het binnenland met witgekalkte huisjes, robuuste kerkjes en oude mannetjes op het dorpsplein in de schaduw van de sinaasappelbomen. Een andere dag rijden we tussen olijfboomgaarden of door rotsachtig gebied.

We reizen dwars door het Noord-Spaanse gebergte naar Portugal. We komen nu in een deel van Portugal dat een en al natuur is, dus ideaal Avantaterrein. Wellicht bezoeken we ook nog een stad als Porto.

Het is echt op en top voorjaar in deze periode, vergelijkbaar met het weer eind mei in Nederland. Overal velden vol wilde bloemen en boomgaarden vol bloesem. In de bergen zien we hier en daar nog sneeuw. Echt een reis om lekker de natuur in de gaan en te kamperen. We maken er natuurlijk weer een afwisselende reis van, maar zoals gewoonlijk hebben we geen vaststaande planning en staan we open voor wat er op ons pad komt.

We vliegen na afloop van de reis vanuit Spanje terug naar huis.

De reissom is incl. autohuur (en terugvlucht). De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden en brandstof, tol, afkoop ER.

€690,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
23-VSP-46
Vertrek
15-04-2023
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Frankrijk Portugal Spanje
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!