Kenmerken
Deze no-nonsense kampeerreis is een ideale mix van inspanning en ontspanning, natuur en cultuur, vrolijk met een serieuze noot.

Na een paar uur vliegen begint deze reis in Noord-Italië. We blijven niet lang in Italië, maar zetten al snel koers richting Slovenië. Een land met glasheldere bergmeren (zowel onder als boven de grond!), mooie natuur en een sfeervolle hoofdstad: Ljubljana. We reizen verder naar Kroatië, waar we het sprookjesachtige Plitvice hopen te bezoeken. In dit beboste gebied klateren overal watervallen, bruisen riviertjes en spiegelen glasheldere meertjes de blauwe lucht. Talrijke zwaluwen scheren over het water, onder bruggen en tussen overhangende takken door.

We bezoeken de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen al 5x gebombardeerd in de 20e eeuw) maar steeds weer werd herbouwd.
Het landschap van Servië varieert van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. Je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes, meren en watervallen. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. En we vinden hier de mooiste kampeerplekjes!

Ook in Hongarije voelen Avanturiers zich prima thuis. Beroemd vanwege de Donau, Budapest en goulash. Er zijn veel nationale parken en natuurgebieden, waar we kunnen wandelen, mountainbiken, zwemmen of grotten gaan bekijken.

We steken de grens over om in Slowakije de Hoge Tatra te gaan beklimmen. Een groot deel van dit gebergte is natuurreservaat, waar onder meer beren en lynxen leven. Er zijn duizenden kilometers wandelpad en talloze buitensportmogelijkheden. Ook onder de grond is hier vanalles te ontdekken, want daar ligt een doolhof van grottenstelsels. De Slowaken zijn supertrots op hun Tatra, en de top van dit gebergte staat op drie van hun euromunten.

In Polen gaan we onder meer naar de mooiste stad van het land, Krakow. Ook verdiepen we ons in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en gaan we naar het vernietigingskamp waar zoveel onschuldige mensen de dood vonden: Auschwitz. De dag dat we met elkaar dit kamp bezoeken, zullen we niet snel vergeten. Geen ervaring waar je vrolijk van wordt, maar wel één die de groep samenbindt en absoluut een verrijking is van de vakantie. Daarnaast is Polen echt een schitterend land, met veel natuur waar we geweldige kampeerplekjes kunnen vinden.

Vanuit de Poolse hoofdstad Warschau (of omgeving) vliegen we na een enerverende reis weer terug naar Nederland.

O.l.v. Wendy Helmes

€950,- €849,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-BALK-113
Vertrek
10-07-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Polen Servië Slowakije

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!