Reisleider

Willeke Francke

Kenmerken

Hoewel Kroatië steeds meer toeristen trekt, gaan wij ervoor zorgen dat je die zo min mogelijk tegenkomt. Want juist buiten de toeristische hotspots om vind je de allermooiste plekjes. Een reis die vooral heel geschikt is voor de beginnende wildkampeerder!

Je zult versteld staan van de ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië. Als je nog nooit in de vrije natuur hebt gekampeerd, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring als je ver weg van de drukte aan de kust je tent neerzet op een verlaten veld, met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ‘s ochtends gewekt wordt door het geklingel van een kudde schapen.
In de zomer kan het hier behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat in Bosnië een burgeroorlog woedde, begin jaren ’90. Door het hele land zie je nog steeds sporen van deze heftige geschiedenis. Kapotgeschoten huizen, afgezette mijnenvelden en verlaten dorpen zijn kenmerkend voor het veelal bergachtige landschap. De ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking zullen ervoor zorgen dat je na deze reis een ander beeld hebt van dit mooie vakantieland.

En dan komen we ook nog in het buurlandje dat aan de Adriatische Zee ligt, Montenegro. Letterlijke vertaald: zwart gebergte. Dat zegt natuurlijk al genoeg over het land dat zich in 2006 van Servië afscheidde. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland!

Naast de Balkan bezoeken we ook het noorden van Italië, waar we niet ver van de Sloveense grens de romantische waterstad Venetië vinden. Een leuke en mooie meerwaarde van deze reis door een paar prachtige Zuid-Europese landen, waar het ‘s zomers bijna altijd mooi weer is en waar genoeg valt te beleven. En behalve dat het een zonnige reis is, is het natuurlijk ook gewoon een actieve Avantareis met struinen door verlaten dorpjes, kamperen op avontuurlijke plaatsen en het ontdekken van het binnenland waar we vaak niet eens toeristen zien, alleen de bevolking die zijn daagse gangetje gaat.

Dit is een retour-vliegreis.

€950,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
20-BKI-189
Vertrek
05-08-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Bosnië Italië Kroatië Montenegro
Reisleider
Willeke Francke

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt