Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Als je iets heel anders wilt dan Noorwegen of Spanje...

Tijdens deze reis zul je ontdekken wat Avanta bedoelt met kamperen (als je dat nog niet ervaren had op een eerdere reis). We hebben niet meer bij ons dan in het busje past: tentjes, kratten met eten uit Nederland, een kampkeuken en jerrycans. Die laatste vullen we ergens op een erf, en dat water gebruiken we om mee te koken en tanden te poetsen. Onze voedselvoorraad vullen we aan op een plaatselijke markt, waar de kramen zijn gevuld met versgebakken brood, scharreleieren, kraakverse groentes en zelfgemaakte kaas. Of in een kleine supermarkt, waar streepjescodes totaal nutteloos zijn omdat er geen scanner is, maar de eigenares-in-jasschort alles optelt op een rekenmachientje.

De reis begint in Riga, waar de busjes al klaarstaan. Uiteraard moeten we deze stad even bekijken, voordat we het platteland en de natuur opzoeken. We kamperen in uitgestrekte bossen, aan de oevers van beken en rivieren, of op de rand van een akker. In deze landen aan kampeerplaatsen geen gebrek! Zie hier het grote voordeel van een lage bevolkingsdichtheid. En hoe vriendelijk en gastvrij Russen zijn ga je pas echt beseffen in de dorpjes die je hier zult bezoeken. Niet zelden worden we uitgenodigd voor een uitgebreide thee of een stevige borrel…

We maken dagelijks een wandeling, om zo onze omgeving echt te ontdekken en contacten te leggen. De mensen die we tegenkomen zijn vaak net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen. Het zijn geen grootse, stoere avonturen die je zo beleeft (al bestaat de kans daarop natuurlijk altijd!), maar kleine, onvergetelijke ontmoetingen en voorvallen die de reis bijzonder maken.

Voor Rusland is een visum nodig.

€935,- €775,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2019
Reiscode
19-RUS-100
Vertrek
03-06-2019
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Baltische Staten Rusland
Reisleider
Ies Goedbloed
Ik meld me aan!