Reisleider

Sharon Troost

Kenmerken
Eilandhoppen in de Atlantische oceaan

Bijna twintig jaar geleden kwam Avanta voor het eerst op dit eilandenrijk, een ongelooflijk mooie archipel bestaande uit negen compleet verschillende eilanden. De Azoren liggen ruim 1400 kilometer verwijderd van de Portugese kust. Ondanks hun afgelegen ligging speelden ze al vroeg een niet onbelangrijke rol in de wereldgeschiedenis. De schepen die terugkwamen uit de Nieuwe Wereld konden hier eindelijk weer vers water en voedsel aan boord halen.

De Azoren-archipel heeft door de jaren heen zijn pure, eigen karakter behouden. De vulkanische oorsprong van de eilanden is goed zichtbaar in de grillige kusten en felgekleurde kratermeren in het binnenland. Dankzij de warme golfstroom is het klimaat mild en staan de Azoren bekend om hun weelderige begroeiing.

We verkennen het binnenland en de kusten te voet. Tijdens onze dagtochten gaan we onder andere naar Sete Cidades, naar de warmwaterbronnen van Furnas en zien we de bijzondere schoonheid van Lagoa do Fogo. We zwemmen in blauwe lagunes, maken kennis met de eilandbewoners en maken evt. een dolfijn- en walvissafari. De geïsoleerde ligging van de eilanden zorgt voor een unieke sfeer en maakt deze wandelweek tot een onvergetelijke reis, want we gaan mooie wandelingen maken. We zullen ook proberen de vrachtboot naar Santa Maria te nemen en in onderling overleg kan besloten worden nog meer eilanden te bezoeken. Maar alleen al op Sao Miguel is genoeg te doen om anderhalve week te vullen. Tijdens de reis wordt zoveel mogelijk gekampeerd, wat de bijkomende kosten behoorlijk kan drukken.
Lees hier een reisverslag van een eerdere Avantareis naar de Azoren.

Huurauto’s op São Miguel zijn bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor maaltijden, afkoop E.R., evt. openbaar vervoer of ferry en overnachtingen.

Let op:
het is voor deze reis belangrijk dat je fit bent en een goede lichamelijke conditie hebt!

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1199,- Bijkomende kosten €325,-
Reiscode
22-AZO-183
Vertrek
29-07-2022
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Azoren Portugal
Reisleider
Sharon Troost

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt