Kenmerken
Bijna twee weken volop outdoorfun!

Dit is een verrassend leuke kampeerreis door een deel van Europa waar de meeste mensen niet komen.

We vertrekken met onze busjes uit Nederland en zetten koers naar Polen. Daar brengen we onder meer een bezoek aan één van de meest tragische monumenten uit de geschiedenis: Auschwitz. Een indrukwekkend onderdeel van de reis.

In Polen staan de laatste oerbossen van Europa nog overeind, gelukkig zijn ze er zuinig op. Datzelfde geldt voor het Mazurisch merengebied, een rustige streek met mooie natuur en heel veel buitensportmogelijkheden, zoals kajakken en mountainbiken.

Daarna rijden we richting Kaliningrad, een Russische enclave die ligt ingeklemd tussen Polen en Litouwen. Klein, maar toch door en door Russisch. Hier is Poetin de baas. We gaan Kaliningrad (het vroegere Koningsbergen, dat Duitsland in de Tweede Wereldoorlog aan de Russen verloor) binnen via een zeer bijzonder natuurverschijnsel: de Koerse schoorwal.

Na Kaliningrad gaat ons kampeeravontuur verder door de drie Baltische Staten. De zuidelijkste Baltische staat, Litouwen, is trouwens het middelpunt van Europa. Ooit was dit een machtig, uitgestrekt rijk dat later in Russische handen viel en deel werd van de Sovjetrepubliek. Nu is het alweer ruim twee decennia zelfstandig. Langzamerhand krijgt men in de gaten dat het een mooie reisbestemming is, met kastelen van baksteen, schitterende kerken en oude stadjes. Ook heeft Litouwen geen gebrek aan natuur, waar de natuurparken Koerse Haf en Trakai het bewijs van vormen.

Letland is anderhalf keer zo groot als Nederland, maar heeft nog geen 2,5 miljoen inwoners. In zo’n dunbevolkt land is het goed kamperen, bijvoorbeeld op een van de mooie, brede stranden aan de Oostzee. Vanuit de Estse hoofdstad Talinn, een middeleeuws vestingstadje dat we ook willen bezoeken, vliegen we weer terug naar Nederland.

Voor Kaliningrad is een visum nodig waarover je voor vertrek nog info krijgt.

€850,- €725,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-BAL-120
Vertrek
13-07-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Baltische Staten Polen Rusland

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!