Reisleider

Jan Troost

Kenmerken
Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan... Bekende geschiedenissen gaan meer voor je leven.

Israël is veel meer dan een zonnig vakantieland. Zeker voor christenen is het niet overdreven om te stellen dat het het middelpunt van het wereldgebeuren vormt. Van jongs af aan heb je geschiedenissen gehoord en gelezen die zich grotendeels in dit land hebben afgespeeld. Maar ook de recente geschiedenis van Israël maakt het erg de moeite waard om een reis te maken door te land waarbij we veel plaatsen hopen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret. Maar we gaan hier niet alleen naartoe om plaatsen uit de Bijbel te bezoeken. We genieten ook gewoon van het oosterse sfeertje, de chaotische bedrijvigheid in de souk en de zomerse temperaturen.

Deze wildkampeerreis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het nog binnen de planning past willen we ook nog gaan snorkelen in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee. Reisleider Jan Troost heeft veel ervaring met reizen door Israël, dus boek deze reis alleen als je deze zomer ook het nodige wilt opsteken over het Heilige Land.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Een reis boeken in deze tijden? Lees hier onze voorwaarden.

Een fotoverslag van een eerdere Avantareis (eind november).

€990,- €875,- * Bijkomende kosten €500,- * Bij boeking voor 01-05-2021
Reiscode
21-ISTJ-133
Vertrek
19-07-2021
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Jan Troost
Ik meld me aan!