Reisleider

Arjan Smit

Kenmerken
In Japan gaan heden en verleden hand in hand.

Shikoko en Kyushu, in grootte het derde en vierde eiland van de Japanse archipel. Vulkanen en bergen, prachtige baaien, bijzondere tuinen, rijstterrassen, groene bossen, klaterende beekjes en romantische dorpen. Overal tempels die met hun roodwitte kleuren mooi afsteken tegen de achtergrond van groene berghellingen of een azuurblauwe zee. Japan is echt een schitterend land.

Een bezoek aan Kyoto staat ook op het programma. Deze stad was ooit de woonplaats van de Japanse keizer en staat bekend als een van de mooiste steden van het land. Dat is ook de reden waarom Kyoto tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd werd. We kunnen hier fietsen huren om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden te zien, zoals bijvoorbeeld de geishawijk en de beroemde Fushimi Inari-taisha (een shinto-tempel). Een bezoek aan een van de badhuizen is een ideale en bijzondere gelegenheid om de Japanse cultuur en beleefdheidsvormen op een ontspannen manier te ervaren.

De superbeleefde en vriendelijke Japanners en de afwezigheid van criminaliteit maken de reis extra aangenaam. Ondanks dat het een westers land is, is reizen hier toch echt een exotisch avontuur. De cultuur, de taal, het schrift, het eten… alles is compleet anders dan thuis. Hier eet je met stokjes, ga je NOOIT met je schoenen aan een huis binnen en wordt een fooi beschouwd als een belediging. En reis je met het openbaar vervoer? Dan kun je maar beter je mond dichthouden, want Japanners vinden het bijzonder storend als hun medereizigers zitten te praten. Dit alles maakt een eerste bezoek aan Japan overweldigend, in de positieve maar soms ook verwarrende betekenis van het woord! 🙂

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.).
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en overnachtingskosten.

€1500,- €1399,- * Bijkomende kosten €500,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-JA-73
Vertrek
27-04-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Japan
Reisleider
Arjan Smit

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!