Reisleider

Marion van Vugt

Kenmerken
De herfst op zijn mooist!

De Indian Summer is een periode waarin het overdag nog lekker zomers weer is, maar ’s nachts de temperaturen al rond het vriespunt liggen. Daardoor krijgen bomen in korte tijd hun herfstkleuren en dat zorgt in bosrijk gebied voor adembenemend mooie landschappen. Tijdens deze reis gaan we onder meer naar de Blue Ridge Mountains, waar we de Blue Ridge Parkway rijden die bekend staat om de schitterende vergezichten in de herfst.

Maar voordat we ons onderdompelen in de grootse natuur van de VS, gaan we cultuursnuiven in New York City. Vroeger, tot ver in de 17e eeuw, heette New York ‘Nieuw Amsterdam’. Nederlanders hadden op het puntje van Manhattan een nederzetting gesticht en trokken vandaar het land in om handel te drijven met de indianen. Vooral in de Hudsonvallei zijn nog volop sporen te vinden van het Nederlandse erfgoed. Maar in het bruisende hart van deze metropool lijkt Nederland heel ver weg en kneuterig. Alhoewel, als we fietsen huren om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien, komt onze Hollandse behendigheid op de fiets weer goed van pas!

Nu we toch in de buurt zijn en ten zuiden van New York reizen, kunnen we Washington DC natuurlijk niet links laten liggen. Ook daar gaan we even kijken – het Capitool en het Witte Huis in het echt zien is best bijzonder! Er is nog veel meer te zien en te beleven in deze stad, zoals het Lincoln Memorial en de indrukwekkende Library of Congress. We zullen met elkaar beslissen hoe we ons programma in gaan vullen, met als doel zoveel mogelijk te zien.

Een hoogtepunt voor de natuurliefhebbers tijdens deze reis is het Great Smokey Mountains National Park. Dit park op de grens van North Carolina en Tennessee en gelegen in de Appalachen is het meest bezochte NP van de Verenigde Staten, maar toch tref je hier geen mensenmassa’s aan. Wel een enorme biodiversiteit: de grootste van alle nationale parken. Van zwarte beren tot wilde kalkoenen en dertig soorten salamanders. Het park heeft 150 wandelroutes langs watervallen, historische nederzettingen en uitkijkpunten. Ook mountainbiken is een optie, of met onze auto’s een van de scenic routes rijden.

Onze reis eindigt waarschijnlijk in Atlanta – een stad met een superinteressante geschiedenis -, vanwaar we terugvliegen naar Nederland.

  • De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is reizen met een ESTA niet mogelijk).

€1625,- €1449,- * Bijkomende kosten €700,- * Bij boeking voor 01-07-2023
Reiscode
23-NYF-266
Vertrek
20-10-2023
Reisduur
13 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Marion van Vugt
Ik meld me aan!