Reisleider

Esther

Kenmerken
Israël - van Dan tot Berseba - en checkpoints, bezet gebied en militairen

Jaarlijks gaat Avanta meerdere keren naar Israël en brengt je op plaatsen waar toeristen niet komen. Uniek aan deze reis is dat reisleider Esther een uitgebreid bezoek brengt aan de Palestijnse gebieden (Westbank) en inzicht geeft in beide kanten van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Tijdens dit bezoek neemt Esther een kennis van haar mee die al jaren woont en werkt onder de Palestijnen. Ze nemen je mee naar Bethlehem om daarna via Ramallah naar de stad Nablus af te reizen, waar een bezoek wordt gebracht aan de Samaritanen, de Jacobsbron en het oude centrum. Vervolgens reis je door naar Zababde, een christelijk dorpje net onder Jenin waar bij wet is bepaald dat de burgemeester een christen moet zijn. Verder breng je en bezoek aan de put van Josef, Burqin en de kerk van de Lepers.  Als de situatie het toelaat wandelen we door het landschap van de Jenin Valley.

Naast de Westbank neemt de reisleider je mee naar Noord-Israël: het meer van Tiberias, de Golanhoogte, langs de grenzen met Jordanië, Syrië en Libanon en een bezoek aan de Druzen in Majdal Shams. Via Jeruzalem en de Dode Zee reis je door naar het zuiden, waar we via de kraten Mitzpe Ramon de reis afsluiten met snorkelen in de Rode Zee bij Eilat.

Wacht niet te lang met het boeken van deze unieke Israëlreis, want we verwachten dat hij snel is volgeboekt.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

€1050,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
19-ISW-73
Vertrek
29-04-2019
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Esther

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt