Reisleider

Izak Weststrate

Kenmerken
Reizen door deze twee Aziatische landen is een kleurrijk avontuur!

Deze exotische reis is een combinatie van toeristische hoogtepunten en onbekend achterland. Thailand is een boeddhistisch land met tempels, lagunes, rotsformaties, mangroves, kleurrijke markten, schitterende vergezichten en een bijzonder opgewekte bevolking. Het is een van de meest toeristische landen van Azië, maar we garanderen je dat je er niet zo heel veel toeristen tegen zult komen. Toeristen hebben de gewoonte om met duizenden samen te scholen op bepaalde plaatsen. (Avanta)Reizigers komen zo nu en dan ook op die plaatsen om bijvoorbeeld een frisse duik in zee te nemen of een rondvaart te maken door de boeiende en zeer exotische Thaise hoofdstad Bangkok, maar verder hebben we de dorpen en het platteland wel zo’n beetje voor onszelf. Reisleider Izak heeft voorafgaand al deze reis al een paar weken in dit deel van Azië rondgereisd.

Al reizend met het openbaar vervoer van Thailand naar Cambodja kunnen we ons vergapen aan de gewoontes van de Aziaten en mengen we ons tussen deze vrolijke mensen. Natuurlijk gaan we allerlei dingen ondernemen zoals fietsen door de rijstvelden, langs tempeldorpen en door groene wouden. Varen over het Tonle Sap meer, waar het water na een tropische bui soms de paalwoningen van de vissersdorpen binnenstroomt en de kindertjes van de vissers vrolijk met hun kano’s naar binnen varen. Wandelen door het hooggelegen, koele Bokor nationale park is een must. Er leven daar nog wilde olifanten en tijgers, je kunt er baden bij de Popokvil waterval en je verwonderen over de leefstijl bij de vervallen villa’s van de Franse kolonisators.

Je voelt je het meest op reis als je te voet door de rijstvelden trekt, over wankele bruggetjes loopt, mensen in klederdracht tegenkomt, een praatje probeert aan te knopen maar geen woord van elkaar verstaat. Of als je in een minuscuul winkeltje een lunch probeert samen te stellen, terwijl je geen enkel bekend product ziet. Tenzij je thuis ook geregeld een bakje sprinkhanen serveert…

In Cambodja gaan we natuurlijk naar Angkor Wat, een van de indrukwekkendste monumenten van Zuidoost-Azië, middenin de Cambodjaanse jungle. We komen ook in Phnom Penh, waar we geconfronteerd zullen worden met de afschuwelijke oorlog van de jaren ’70. Bijna de helft van het volk kwam toen om het leven. In 1993 bezocht Avanta het land als een van de eerste reisorganisaties. En inderdaad, zeker de helft van de dorpen was compleet overgenomen door het oerwoud. Het nu zo vredige land biedt hoop voor alle landen die nu in oorlog zijn.

Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer en slapen we in kleine pensions of bij mensen thuis. Volgens ons de beste manier om een land echt te leren kennen!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.
Voor Cambodja is een visum nodig.

€1450,- €1375,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-02-2020
Reiscode
20-TCA-21
Vertrek
17-02-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Cambodja Thailand
Reisleider
Izak Weststrate

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!