Kenmerken
Drie mooie landen aan de Middellandse Zee.

Kroatië is een heerlijk vakantieland, met ongerepte en gevarieerde natuur en een kust aan de Middellandse zee. Bergen, eilanden, watervallen, oeroude stadjes vol sfeer – je vindt het hier allemaal en we gaan er zoveel mogelijk van ontdekken.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

Bosnië is het hart van de Balkan. In dit land komen oost en west samen en vormen een mooie culturele smeltkroes. In combinatie met het mediterrane klimaat en de prachtige natuur zorgt dat voor de ideale omstandigheden voor een onvergetelijk Avantuur! De Bosniërs zijn vriendelijk en gastvrij en we hebben al vaak op hun land of erf gekampeerd, of aan hun tafels onder de druivenranken gezeten. Zomaar rondreizen en wildkamperen hier is al geweldig, maar er is natuurlijk ook vanalles te doen. Zoals een bezoek aan de supermooie Kravica watervallen, een verlaten vliegveld of de stad Mostar met zijn turbulente geschiedenis. Andere opties zijn Sarajevo, Srebrenica en het Una Nationaal Park.

En dan komen we ook nog in het buurlandje dat aan de Adriatische Zee ligt: Montenegro. Letterlijk vertaald betekent Montenegro: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland. Het toerisme is hier in opkomst, maar er zijn nog veel gebieden waar we in alle rust ons kamp kunnen opbouwen. Kampvuurtje erbij en het wordt weer een memorabele Avanta-avond!

We rijden vanuit Nederland en vliegen na afloop terug naar huis.

O.l.v. Jorien de Mooij

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1225,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-KBM-146
Vertrek
25-07-2023
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Montenegro

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt