Reisleider

Marjolein Hulst

Kenmerken
Kamperen op het Iberisch schiereiland

In de middeleeuwen werd kaap Sint Vincent, het meest zuidwestelijke puntje van Europa, als het einde van de wereld beschouwd. Als je in dit afgelegen deel van Portugal, 70 meter boven de Atlantische Oceaan, naar de zonsondergang zit te kijken, vind je dat niet zo gek van die middeleeuwers. De volgende morgen heb je vanuit je tent of slaapzak het mooiste uitzicht.

Sowieso is de zuidkust van Portugal schitterend. Langs deze ruige kust vinden we indrukwekkende rotsformaties, waar de blauwe golven schuimend tegenaan slaan. Bij Ria Formosa is zelfs een waddengebied te vinden, waar je kunt wandelen, mountainbiken of kanoën en kans hebt om dolfijnen te zien. In het natuurpark Arrabida iets ten zuiden van van de Portugese hoofdstad Lissabon kijken we van grote hoogte over de oceaan. In deze omgeving willen we een mooie wandeling gaan maken.
Lissabon is een superleuke stad, die we ook (kort) willen bezoeken. De smalle steegjes, de beroemde trams en niet te vergeten de lekkere pastels de nata die je voor nog geen euro bij een bakker koopt worden onderdeel van je favoriete reisherinneringen.

De Extremadura is een dunbevolkte, ongerepte Spaanse regio die aan midden-Portugal grenst. Dit gebied staat bekend om de mooie natuur, maar is toch het minst toeristische deel van Spanje. Dat vinden wij maar vreemd en helemaal niet erg! We kunnen hier prima kamperen, wandeltochten maken in NP Monfragüe, fietsen of een mooie stad zoals Mérida of Badajoz bezoeken.

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Hier zie je veel invloeden uit de Moorse cultuur terug in de talrijke paleizen, forten en kerken. Het is een schitterende streek waar veel te zien en te doen is.

Op deze reis komen we in zowel Spanje als Portugal in gebieden waar 99% van de toeristen die in deze landen komen, niet vanaf weten. Eenzame streken in prachtige berggebieden met knusse stadjes, verlaten dorpen en mooie stuwmeren of rivierstrandjes waar we na een dag wandelen en reizen in af kunnen koelen. Zonder dat er verder een mens te bekennen is. Als dat geen luxe is?!

We vliegen retour op Spanje/Portugal.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1125,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-APX-133
Vertrek
20-07-2023
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Portugal Spanje
Reisleider
Marjolein Hulst

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt