Reisleider

Maarten Neeleman

Kenmerken
Noors kampeeravantuur! Dit land is van onder tot boven mooi, en bijzonder geschikt voor een reis op de Avanta-manier. Ga mee en ontdek het zelf!

De Noorse kust hoort bij de spectaculairste kusten ter wereld. Noorwegen wordt van noord tot zuid ingesneden door schitterende fjorden: diepe inhammen in de bergachtige kust, ontstaan door schuivende gletsjers. Een flink deel van deze reis willen we ons dan ook langs de kust verplaatsen. Daarnaast bezoeken we de Hardangervidda, een hoogvlakte in het binnenland van Zuid-Noorwegen. Die ligt zo hoog dat er geen bomen groeien, maar er leven des te meer rendieren. Sommige van de grootste rendierkuddes ter wereld struinen hier rond. Het is een schitterend wandelgebied met adembenemende uitzichten.

In het zuiden vinden we ook de Vøringwaterval, waar we heen wandelen en even verder het grootste gletsjergebied van het Europese vasteland: de Jostedalsbreen.

Onderweg bezoeken we Trondheim, de voormalige Noorse hoofdstad. Voor een vleugje Noorse cultuur, maar ook omdat deze meer dan duizend jaar oude stad een bezoekje waard is!

Elke dag reizen we verder, maar tussendoor trekken we er ook op uit, de natuur in. We beklimmen steile hellingen en worden beloond met een schitterend uitzicht over een van de fjorden. De donkere rotsen met het felle groen van de begroeiing, het blauwe water in de diepte en de rode huisjes aan de oever vormen een typisch Noors kleurenpalet.

Wat ons betreft kan Noorwegen niet stuk! Het glasheldere water, de lieflijke heuvels, de hoog oprijzende bergkammen ernaast en de blauwe lucht erboven… supermooi!  Dat geldt zeker niet alleen voor het zuiden, maar ook voor het dunbevolkte midden en noorden van Noorwegen.

We vliegen na afloop van deze reis waarschijnlijk terug uit Bodo.

€950,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
20-ZNNO-116
Vertrek
11-07-2020
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Maarten Neeleman

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt