Reisleider

Gerty Sonneveld

Kenmerken
De schoonheid van noordelijk Europa

Je vliegt naar Noord-Noorwegen om langs de prachtige fjordenkust te reizen. In het noorden worden de wegen en het landschap leger en leger. Overal bruist ijskoud, kristalhelder water in rivieren en watervallen, regelmatig zien we rendieren en overal bloeien kleurrijke bloemen. Met een beetje geluk zien we ook elanden. We hoeven niet te haasten om ons kamp op te slaan, want hoe noordelijker we reizen hoe langer het licht blijft. In deze tijd van het jaar wordt het er ‘s nachts eigenlijk niet meer donker.

We varen waarschijnlijk over naar de fantastisch mooie eilandengroep de Lofoten. Blijf vooral aan dek tijdens de overtocht, want de kans dat je walvissen of zeehonden ziet is behoorlijk groot. En anders kunnen we hier een walvissafari boeken, een gave ervaring. Aan boord van een voormalige vissersboot gaan we de Noorse Zee op. De bemanning speurt met radarapparatuur naar potvissen en orka’s en serveert een heerlijke vissoep uit de kombuis. In en boven het water zwermen allerlei zeevogels, zoals papegaaiduikertjes, alken en zeekoeten. Langs het water komen veel otters voor.

Weer terug op het vasteland steken we al snel de Noors-Zweedse grens over. De toendra van Zweeds Lapland nodigt uit tot het maken van een wandeltocht en is ideaal kampeerterrein. Door het mooie, landelijke Zweden zakken we af richting het zuiden. Daar sluiten we de reis af met een bezoek aan Stockholm, een superleuke en gezellige stad.

Zoals bij al onze Scandinaviƫreizen bivakkeren we heerlijk in het wild, maken we een kampvuurtje, koken onze maaltijden in de veldkeuken en genieten van de lange lichte avonden.

We vliegen retour. Heen naar Noord-Noorwegen. Terug uit Stockholm.

€1065,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-NNN-135
Vertrek
19-07-2019
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Gerty Sonneveld

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt