Reisleider

Leonard Lugtenburg

Kenmerken
Een reis voor de doorgewinterde avonturier.

We kunnen voor deze reis een ding garanderen: elke dag verloopt anders dan gepland. Sommige mensen kunnen daar niet tegen, andere mensen vinden het juist geweldig. Meld je alleen aan als je in de laatste categorie valt! 🙂

Sierra Leone is nu nog een bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Over een aantal jaar zou het zomaar een bestemming kunnen zijn waar grote groepen toeristen door aangetrokken worden. De mooie en haast verlaten witte stranden, het regenwoud en de natuurreservaten waar veel wild leeft zijn aanlokkelijk genoeg. Voordat het zover is, hopen wij er een aantal mooie reizen te kunnen maken.

Reizen in dit deel van Afrika is natuurlijk al een avontuur op zich. In de lawaaierige en chaotische steden is het verkeer een bonte mengelmoes. Loslopend vee, zwaarbeladen voertuigen, fietsers en voetgangers maken allemaal gebruik van dezelfde – meestal onverharde – wegen. In stalletjes langs de weg worden allerlei levensmiddelen en gebruiksartikelen aangeboden. Stapels kleurig fruit, vers gevangen vis of ter plekke in elkaar genaaide kleding. Op het platteland vormt de infrastructuur nogal eens een uitdaging. De staat van de weg laat te wensen over, de rivier oversteken gebeurt met een ferry die weinig meer is dan een gammel vlot en bewegwijzering ontbreekt.

In Guinee is het niet veel anders. Sterker nog, vanwege de slechte infrastructuur staat dit land bekend als een van de minst bezochte landen ter wereld. Wij worden daar juist nieuwsgierig van! Hoe gaaf is het om rond te reizen in gebieden waar nauwelijks andere toeristen komen?! Om in een afgelegen dorp te komen waar de mensen zelden blanken zien? Dan maakt het niet zoveel uit dat er weinig bekende ‘hoogtepunten’ zijn, want dan gaat het erom dat de reis op zichzelf één groot avontuur is. Uiteraard wil dit niet zeggen dat er niks bijzonders te zien is, integendeel. Guinee heeft schitterende natuur: weelderige regenwouden, mooie zandstranden en uitgestrekte savannes. In het Haut Niger National Park leven vele diersoorten (o.a. chimpansees), waarvan we er met behulp van een gids een aantal hopen te zien.

De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen

Voor beide landen is een visum nodig.

€1299,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
20-SLG-104
Vertrek
03-07-2020
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Guinee Sierra Leone
Reisleider
Leonard Lugtenburg

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt