Reisleider

Ruben Ploeg

Kenmerken
vlieg- / vaarreis naar een Frans en een Italiaans eiland
in de Middellandse Zee

Corsica en Sardinië: een Frans en een Italiaans eiland, met alleen een stukje Middellandse Zee ertussen. Toch verschillen ze van elkaar als de dag en de nacht. Deze twee eilanden hebben maar één ding gemeen: ze zijn schitterend. Corsica is vooral erg ruig met woeste bergen en op Sardinië vinden we behalve laaggebergte en heuvelland ook grote kuststroken.

We maken diverse wandeltochten door de bergen en bezoeken Bonifacio: het stadje op Corsica dat al eeuwen op een rotsrand boven de zee balanceert. Verder gaan we naar Cap Corse, het puntje bovenaan het eiland. Dit ‘puntje’ is een schiereiland van zo’n 40 kilometer lang, omzoomd met witte stranden en een azuurblauwe zee en schitterende kuststadjes.

We varen over naar Sardinië. In de groene heuvels met wijn- en olijfgaarden wonen herders en boeren die een gemiddelde leeftijd bereiken die tien jaar hoger ligt dan in de rest van Europa. Komt het door hun eetgewoonten, kruidentuintjes of wellicht door de totale afwezigheid van stress? Sardinië is veel minder bekend bij toeristen dan Corsica, maar wel geliefd bij de Italianen zelf. Het landschap is nog veelal ongerept en we reizen geregeld langs en door dichtbeboste gebieden. We nemen vanaf een leuk strandje een duik in de glasheldere zee en we overnachten op datzelfde strand.
In het landschap zie je regelmatig ronde steenhopen of grotendeels ingestorte torens. Dit zijn restanten van zogenaamde nuraghi, kegelvormige verdedigingsbouwwerken uit de bronstijd (3000 – 800 voor Christus). Gebouwd door een onbekend prehistorisch volk en alleen op Sardinië te vinden – best bijzonder dus!

Vervolgens varen we over naar Rome en vliegen daar vandaan terug, maar niet voordat we dit schitterende openluchtmuseum nog even bezocht hebben. Oké, je zult niet de enige zijn die dat plan opgevat heeft, maar het Colosseum bijvoorbeeld is het wel waard om een poosje voor in de rij te staan.

Dit is een all in-reis, waarbij behalve de terugvlucht ook de overtochten naar Corsica, Sardinië en het Italiaanse vasteland bij de reissom zijn inbegrepen.

€1050,- €975,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-06-2019
Reiscode
19-CSR-120
Vertrek
12-07-2019
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Frankrijk Italië
Reisleider
Ruben Ploeg

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt