Reisleider

Jaap Smits

Kenmerken
Een prachtige rondreis door dunbevolkt noordelijk Europa. Met als mooie afsluiter een bezoek aan de Lofoten.

We vliegen naar Stockholm, kamperen aan de prachtige Zweedse kust en varen over naar Finland, een land met zoveel meren dat vrijwel iedereen de tel kwijt raakt (toch is iemand ooit op een aantal van 188.000 uitgekomen…). We reizen door gebieden met vele meertjes en eilandjes, rivieren met stroomversnellingen, bebossing en smalle heuvelruggen. Ideaal terrein om te gaan fietsen of kanoĆ«n. Een fijne kampeerplek vinden is hier geen probleem.

Langs de Botnische Golf reizen we noordwestwaarts richting de poolcirkel. De dagen worden steeds langer en het landschap ruiger. Op de toendra van het weidse Lapland zien we rendieren. Tot slot komen we bij de Noorse kust aan, waar de ruige fjorden heel anders zijn dan in het zuiden van Noorwegen. We nemen waarschijnlijk de boot om op de fantastisch mooie eilandengroep de Lofoten te komen. Blijf dan vooral aan dek tijdens die overtocht, want de kans dat je walvissen of zeehonden ziet is behoorlijk groot. We kunnen hier ook een walvissafari boeken om vanaf een voormalige vissersboot orka’s en potvissen te gaan spotten.

Zoals bij al onze Scandinaviƫreizen bivakkeren we heerlijk in het wild, maken een kampvuurtje als dat mogelijk is, koken onze maaltijden in de veldkeuken en genieten van de lange lichte avonden.

We vliegen heen naar Stockholm en terug vanuit Bodo.
Ook de overtocht van Stockholm naar Finland is gewoon bij de reissom inbegrepen.

€1049,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
20-LOF-178
Vertrek
31-07-2020
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Finland Noorwegen Zweden
Reisleider
Jaap Smits

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt