Reisleider

Dianne Wielink

Kenmerken
Op de grens van Azië en Europa

Nog (3) plaatsen. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond voor deze reis. Georgië is echt een ontzettend mooi land, met hoge bergen en ongerepte valleien. De wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennismaken met een vooroorlogse lifestyle en een supergastvrije bevolking, zijn hoogtepunten van deze reis. De Georgiërs delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien.

Dankzij de opeenvolging van allerlei heersers die Georgië in de loop der eeuwen bezet hebben, zijn door het hele land overblijfselen uit verschillende culturen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. Door het hele land vind je mooie kerken en kloosters, waarvan we er meerdere hopen te bezoeken.

Buurland Armenië heeft eveneens een lange christelijke geschiedenis, terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. Net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die ook vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

De status van Nagorno-Karabach is een beetje ingewikkeld. De regio ligt op het grondgebied van Azerbeidzjan, maar heeft zich onafhankelijk verklaard. We gaan proberen dit staatje te bezoeken, succes niet verzekerd!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (huurauto’s) en overnachtingen.

Bekijk hier een filmpje van een vergelijkbare Avantareis door Armenië.

€1250,- €1149,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-06-2019
Reiscode
19-ARM-128
Vertrek
19-07-2019
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Armenië Georgië
Reisleider
Dianne Wielink

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!