Reisleider

Izak Weststrate

Kenmerken
De ultieme vakantie: twee weken de Avanta way of life in zonnig Zuid-Europa.

Van Griekenland weet iedereen dat je er heerlijk vakantie kunt vieren. Dat is zeker zo, maar Avanta doet dat op zijn eigen manier. Met een kampvuurtje, als het niet te droog is. Zonder tentje, als het weer dat toelaat – en dat zal vast vaak het geval zijn.

Macedonië, niet zo’n bekend vakantieland. Bergen, bossen en meren bepalen het landschap, waardoor wij als kampeerders het hier perfect naar ons zin hebben. Nationale parken, het meer van Ohrid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, het gastvrije karakter van de bevolking, archeologische opgravingen uit vele eeuwen en culturen – noem maar op.

Het Rhodopegebergte ligt voor het overgrote deel in Bulgarije. Het karstgebergte met diepe kloven, grote grotten en typische landschappen nodigt uit om door ons ontdekt te worden.

Servië staat niet bekend om uitgesproken toeristische hoogtepunten, het heeft bijvoorbeeld geen kust. Toch is het een interessant en erg leuk land om al kamperend doorheen te reizen. Interessant vanwege de recente Balkanoorlog; van het vroegere, grote Joegoslavië is na jaren oorlog alleen Servië nog overgebleven. De sporen van deze oorlog zijn her en der zichtbaar in het land (zeker een aanrader om je vooraf een klein beetje in de geschiedenis te verdiepen!).
Het landschap is gevarieerd: van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. En je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, veel waterbronnen, riviertjes, meren en beken. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. We komen waarschijnlijk nog in de Servische hoofdstad Belgrado, of Beograd op z’n Servisch (waar oorlogsmisdadiger Mladic in 2011 werd opgepakt). Deze stad is in de loop der eeuwen vaak verwoest (alleen al in de 20e eeuw 5x gebombardeerd) maar steeds weer herbouwd.

Soms vraagt iemand bij ons naar het dag-tot-dagprogramma van onze reizen. Dat is er niet, omdat we per dag kijken wat er op ons pad komt. Wij vinden dat de beste manier om op reis te gaan en te ontspannen – planningen en programma’s hebben we buiten vakantietijd al genoeg!

€1050,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-BUL-201
Vertrek
02-08-2019
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Albanië Bulgarije Griekenland Servië
Reisleider
Izak Weststrate

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt