Reisleider

Marion van Vugt

Kenmerken
Iceland in all it's glory

Nog (4) plaatsen. In de noordelijke Atlantische Oceaan ligt het op-een-na-grootste eiland van Europa: IJsland. IJsland is ontstaan door ontelbare vulkaanuitbarstingen en heeft dus een vulkanische ondergrond. Het landschap is er weids en open; bomen groeien er nauwelijks en landbouw is er moeilijk. Slechts een schamele 1% van het dunbevolkte land is gecultiveerd, de ideale omstandigheden voor een pure Avantareis!

IJsland wordt terecht als Scandinavisch gezien, maar landschappelijk is het uniek en erg indrukwekkend. Op IJsland kom je dan ook ogen, oohs en aahs te kort! Het landschap zit vol verrassingen: bruisende watervallen, borrelende modderpotten, wonderlijke korstmossen, kristalheldere rivieren en meren vol zalm en forel. We komen tijdens deze reis langs grillige kusten, doorkruisen het soms maanlandschapachtige binnenland en bezoeken natuurlijk ook Blue Lagoon, Geysir en de beroemde ijsschotsenmeren. Je kunt proberen al die schoonheid met je camera vast te leggen en je foto’s worden vast heel mooi. Maar ze zijn nooit zo mooi als in het echt! IJsland moet je ervaren: de zuivere lucht, de ruigte, de weidsheid en de stilte.

De dagen zijn lekker lang, want de zon gaat hier in de zomer nauwelijks onder. Kamperen op IJsland is echt genieten: het ene plekje is nog mooier dan het andere. En het kan zomaar gebeuren dat we uren- en urenlang geen andere mensen tegenkomen. Ben je echt een natuurmens, dan is dit de reis voor jou!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (huurauto’s) en evt. overnachtingskosten.

€1100,- €999,- * Bijkomende kosten €550,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-IJS-147
Vertrek
22-07-2020
Reisduur
15 dagen
Bestemming
IJsland
Reisleider
Marion van Vugt

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!