Reisleider

Robbert

Kenmerken
Deze reis is ook heel geschikt voor de beginnende Avanturier!

De ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië is verrassend! En als je nog nooit hebt gekampeerd in de vrije natuur, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om ver weg van de massa aan de kust je tent neer te zetten op een verlaten veld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ‘s ochtends gewekt wordt door het geklingel en geblaat van een kudde schapen.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

Bosnië is het hart van de Balkan. In dit land komen oost en west samen en vormen een mooie culturele smeltkroes. In combinatie met het mediterrane klimaat en de prachtige natuur zorgt dat voor de ideale omstandigheden voor een onvergetelijk Avantuur! De Bosniërs zijn vriendelijk en gastvrij en we hebben al vaak op hun land of erf gekampeerd, of aan hun tafels onder de druivenranken gezeten. Zomaar rondreizen en wildkamperen hier is al geweldig, maar er is natuurlijk ook vanalles te doen. Zoals een bezoek aan de supermooie Kravica watervallen, een verlaten vliegveld of de stad Mostar met zijn turbulente geschiedenis. Andere opties zijn Sarajevo, Srebrenica en het Una Nationaal Park.

En dan komen we ook nog in de buurlandjes die aan de Adriatische Zee liggen, Montenegro en Albanië. Letterlijke vertaald betekent Montenegro: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland. Datzelfde geldt voor Albanië met o.a. het Komanmeer dat veel weg heeft van Noorse fjorden en de nationale parken in de Albanese Alpen. Het toerisme is deze landen in opkomst, maar er zijn nog veel gebieden waar we in alle rust ons kamp kunnen opbouwen. Kampvuurtje erbij en het wordt weer een memorabele Avanta-avond!

Vertrek: vrijdagavond 16 juli. We rijden vanuit Nederland en vliegen na afloop terug naar huis.

Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€885,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
21-KRB-123_B
Vertrek
16-07-2021
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Albanië Bosnië Kroatië Montenegro
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt