Reisleider

Jaco Hofland

Kenmerken
De schoonheid van noordelijk Europa

Je vliegt naar Noord-Noorwegen waar we in een prachtig, ruig deel van Scandinavië terechtkomen. Hier in het noorden zijn de wegen leeg en worden we één met de natuur. Overal bruist ijskoud, kristalhelder water in rivieren en watervallen, regelmatig zien we rendieren en overal bloeien kleurrijke bloemen. Met een beetje geluk zien we ook elanden. We hoeven niet te haasten om ons kamp op te slaan, want hoe noordelijker we reizen hoe langer het licht blijft. In deze tijd van het jaar wordt het er ‘s nachts eigenlijk niet meer donker.

We varen waarschijnlijk over naar de fantastisch mooie eilandengroep de Lofoten. Blijf vooral aan dek tijdens de overtocht, want de kans dat je walvissen of zeehonden ziet is behoorlijk groot. En anders kunnen we hier een walvissafari boeken, een gave ervaring. Aan boord van een voormalige vissersboot gaan we de Noorse Zee op. De bemanning speurt met radarapparatuur naar potvissen en orka’s en serveert een heerlijke vissoep uit de kombuis. In en boven het water zwermen allerlei zeevogels, zoals papegaaiduikertjes, alken en zeekoeten. Langs het water komen veel otters voor.

Weer terug op het vasteland reizen we langs de schitterende fjordenkust naar het zuiden. Ter hoogte van de Wilderness road steken we de Noors-Zweedse grens over. Voor diegenen die Zweden als land nog niet zo weten te waarderen is dit echt een openbaring. Via het Stekenjokk plateau (waarvan de weg alleen gedurende de zomermaanden open is), een Lappen-dorpje, Zweden’s eigen Grand Canyon en een 45 meter hoge waterval reizen we dieper Zweden in. Ergens langs deze ruige route moeten we wel onze tent op kunnen zetten!

Door het mooie, landelijke Zweden zakken we meer af richting het zuiden. Wellicht dat we nog gaan raften of kanoën voordat we de reis afsluiten met een bezoek aan Stockholm, een superleuke en gezellige stad.

Zoals bij al onze Scandinaviëreizen bivakkeren we heerlijk in het wild, maken we een kampvuurtje, koken onze maaltijden in de veldkeuken en genieten van de lange lichte avonden.

We vliegen retour. Heen naar Noord-Noorwegen. Terug uit Stockholm.

€1100,- €899,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-NNN-152
Vertrek
24-07-2020
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Jaco Hofland
Ik meld me aan!