Reisleider

Mart van der Zwan

Kenmerken
Aapjes kijken in het hart van Afrika

Een uniek Afrika-avantuur! Twee kleine landen in het Afrikaanse hart, onder leiding van Mart die dan al een half jaar met zijn Toyota Landcruiser vanuit Nederland onderweg is.

Rwanda wordt ook wel ‘het land van de duizend heuvels’ genoemd. Je zult zien dat die naam niet uit de lucht gegrepen is. Glooiende, groene heuvels vormen het landschap, doorsneden met rivieren en bedekt met wouden en akkers. We genieten van de dagelijkse taferelen, zoals boeren die -zonder machines- hun land bewerken, kinderen op houten fietsjes, vissers die hun vangst met kano’s naar de markt brengen. Doordat we met het openbaar vervoer reizen, maken we makkelijk een praatje met onze medepassagiers.
Je kunt in Rwanda uitstekend op safari en dat hopen we dan ook te gaan doen, onder meer in het Akagera National Park. Je kunt hier jeep- en bootsafari’s maken om de ‘big five’ en nog veel meer te zien.

Ook buurland Oeganda, ‘de parel van Afrika’, heeft veel moois te bieden. Om een paar dingen te noemen: Kabalega National Park, de watervallen van Murchison Valt, de bronnen van de Nijl bij Lake Victoria, het hooggelegen Albertmeer, het Rwenzori NP., de tomben van de Buganda koningen en toeristentrekker nr. 1: de berggorilla’s. (Aangezien dit laatste een erg dure onderneming is, is het niet waarschijnlijk dat we dit in ons programma opnemen.) Een safari behoort hier ook tot de mogelijkheden.

Zorg alvast dat je paspoort minstens tot augustus 2019 geldig is en nog voldoende onbestempelde bladzijden heeft.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

Voor Uganda en Rwanda is een visum nodig (East Africa Tourist visa).

€1550,- €1390,- * Bijkomende kosten €700,- * Geldig tot 01-12-2018
Reiscode
18-RWU-355
Vertrek
28-12-2018
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Oeganda Rwanda
Reisleider
Mart van der Zwan

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!