Kenmerken
Zuid-Polen: Krakow, mooie natuur en Auschwitz, Slowakije: de hoogste top van de Tatra bedwingen, Hongarije: Budapest, de metropool aan de Donau, Servië: kamperen langs beekjes en bij eeuwenoude kloosters, Kroatië: de mooiste kusten van de Middellandse Zee

Deze onvervalste Avantareis begint in Polen, waar we onder meer de mooiste stad van dat land, Krakow, met een bezoek vereren. Ook verdiepen we ons in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en gaan we naar het vernietigingskamp waar zoveel onschuldige mensen de dood vonden: Auschwitz. De dag dat we met elkaar dit kamp bezoeken, zullen we niet snel vergeten. Geen ervaring waar je vrolijk van wordt, maar wel één die de groep samenbindt en absoluut een verrijking is van de vakantie. Daarnaast is Polen echt een schitterend land, met veel natuur waar we geweldige kampeerplekjes kunnen vinden.

We steken de grens over om in Slowakije de Hoge Tatra te gaan beklimmen. Een groot deel van dit gebergte is natuurreservaat, waar onder meer beren en lynxen leven. Er zijn duizenden kilometers wandelpad en talloze buitensportmogelijkheden. Ook onder de grond is hier vanalles te ontdekken, want daar ligt een doolhof van grottenstelsels. De Slowaken zijn supertrots op hun Tatra, en de top van dit gebergte staat op drie van hun euromunten.

Ook in Hongarije voelen Avanturiers zich prima thuis. Beroemd vanwege de Donau, Budapest en goulash. Er zijn veel nationale parken en natuurgebieden, waar we kunnen wandelen, mountainbiken, zwemmen of grotten gaan bekijken.

We bezoeken de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen al 5x gebombardeerd in de 20e eeuw) maar steeds weer werd herbouwd.
Het landschap van Servië varieert van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. Je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes, meren en watervallen. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. En we vinden hier de mooiste kampeerplekjes!

Hierna zetten we koers richting de kust van de Middellandse Zee. Tegen de tijd dat we die bereiken en onze eerste duik in het helderblauwe water nemen, zijn we in Kroatië. De Kroatische kust is schitterend, met middeleeuwse stadjes en veel eilanden dichtbij de kust.

Deze no-nonsense kampeerreis is een ideale mix van inspanning en ontspanning, natuur en cultuur, vrolijk met een serieuze noot.

Na deze omzwervingen en een kort bezoek aan Slovenië vliegen we aan het eind van de reis weer terug naar ons kikkerlandje.

€949,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-BALK-213
Vertrek
10-08-2019
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Polen Servië Slowakije
Reisleider
Christian Weststrate

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt