Reisleider

Robbert

Kenmerken
Een onvergetelijk safari-avontuur in zuidelijk Afrika

Het zuiden van het Afrikaanse continent is een van de mooiste streken ter wereld. De variatie in landschappen, de kleurrijke dier- en vogelsoorten en de veelbewogen geschiedenis staan garant voor een supermooie reiservaring!

Onze reis begint in Johannesburg en omgeving, waarna we door noordelijk Zuid-Afrika richting Botswana rijden, een ronde maken en uiteindelijk weer terugkomen in Johannesburg. Zuid-Afrika is een bijzonder land; het is een moderne westerse samenleving en tegelijkertijd wonen in datzelfde land ook mensen in hutten van leem en stro. De grote diversiteit aan volken, het afwisselende en vaak schitterende landschap en de wereldberoemde wildparken zoals het Kruger National Park en maar ook Pilanesberg NP maken het tot een topbestemming.
Onze reis start in Johannesburg en omgeving, waar we onder meer op bezoek hopen te gaan bij Nederlandse immigranten, die al vele Avanturiers hartelijk hebben ontvangen op hun plaas.

In Botswana gaan we o.a. op safari in de Okavango Delta. Dit waterrijke en groene gebied staat in schril contrast met andere delen van het droge zuidelijke Afrika. Dit is dé plek bij uitstek voor een riviersafari, waar we het dierenleven in, langs en op het water vanuit een boot kunnen bewonderen. Olifanten die naar de rivier komen om te drinken, nijlpaarden die proestend en snuivend alles en iedereen op afstand houden, krokodillen die geruisloos door het water glijden en niet te vergeten de talloze vogelsoorten.  Ook op het land in Botswana zien we kuddes olifanten, giraffen, zebra’s, gnoes en antilopes. En natuurlijk ook hun vijanden: de leeuwen, hyena’s en luipaarden. Als de omstandigheden het toelaten, gaan we ook op andere plekken actief op zoek naar wildlife. Naast het wild heeft Botswana nog veel meer te bieden zoals de zoutvlaktes, zwarte volken in klederdracht, maar ook gewoon een heel moderne hoofdstad.

Zo wordt dit een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen en moerassen, steden en landschappen. Hoewel we heel wat zullen reizen, is er ook zeker tijd om het reizen af te wisselen met mooie wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf, omdat er onderweg heel veel moois te zien is!

We reizen met 4×4’s. De bijkomende kosten zijn indicatief en o.a. bedoeld voor vervoer, brandstof, afkoop E.R., border crossing fees, maaltijden, evt. campingovernachtingen en excursies. Houd er rekening mee dat de exacte hoogte van de bijkomende kosten sterk wordt beïnvloed door de kosten van de 4×4’s en de hoeveelheid safari’s.

€2200,- Bijkomende kosten €750,-
Reiscode
23-ZBK-299
Vertrek
22-12-2023
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Botswana Zuid-Afrika
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt