Kenmerken
In Nederland wordt het kil, hier heb je vaak nog aangename temperaturen van tegen de twintig graden Celsius.

De Italianen en Grieken vinden het misschien al frisjes met temperaturen tegen de 20 graden, maar wij vinden dit soort temperaturen met geregeld zon best ideaal voor een kampeerreis. Helemaal als je de grauwe en kille novembermaand in Nederland in gedachten houdt.

Door het landelijke Italië rijden we naar het zuiden, waar we de oversteek maken naar Griekenland. Wij begrijpen wel waarom de koning dit land uitgekozen heeft voor zijn zomerverblijf. Zon, zee, strand enzo. Maar wij vinden juist het Griekse achterland aantrekkelijk, waar je niet veel mensen tegenkomt en pittige wandeltochten kunt maken. Waar we onze tenten aan een vergeten baaitje kunnen opzetten, om ‘s morgens bij het wakker worden als eerste de zee te zien. Waar we heerlijk kunnen zwerven, zonder haast.

Op Sicilië doen we hetzelfde. Kamperen in olijf- of fruitboomgaarden. Een bakje koffie op het dorpsplein waar ook de oude mannen hun tijd doorbrengen. Toeren en wandelen door de bergen en uiteraard hebben we het plan om de Etna te beklimmen. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en er is genoeg te doen. Na afloop varen we terug naar het vasteland van Italië. Voordat we terugvliegen brengen we nog een bezoek aan Rome waar het in deze tijd lekker rustig is. Wil je liever mee terugrijden naar Nederland dan kan dat natuurlijk ook.

We vliegen retour op Noord-Italië. De reissom is incl. retourovertochten naar Griekenland en Sicilië.

Mocht de reis a.g.v. corona-omstandigheden onverhoopt niet kunnen doorgaan dan ben je in het ergste geval max. €50 euro kwijt en krijg je de rest van je betaalde reissom gegarandeerd teruggestort. Lees hier meer: https://www.avantareizen.nl/reizen-in-tijden-van-corona/.

€1100,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
20-ZIG-323
Vertrek
07-11-2020
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Griekenland Italië
Ik meld me aan!