Kenmerken
Kamperen in la douce France!

Een rondreis door mooi Frankrijk en een zonnig eiland in de Middellandse Zee. Niet avontuurlijk? Misschien wordt dit een van de meest avontuurlijke reisjes van je leven! Ga mee en ontdek de andere kant van Frankrijk.

Toerend over het Franse platteland ontdekken we de mooiste plekjes voor een relaxmoment, een zwempartij of onze kampeerplek. We gaan via de Vogezen naar het zuiden en nemen onderweg de tijd voor sportieve excursies. De beboste bergen van de Franse Vogezen zijn hiervoor heel geschikt!

Vervolgens varen we over naar het noorden van Corsica, een bergachtig eiland in de Middellandse Zee. Ile de la beauté – Corsica draagt die naam met verve, want het is een schitterend eiland. Het is de ideale plek voor uitdagende wandeltochten en mountainbiketrails. We maken hier diverse wandeltochten door de bergen. De uitzichten die dat oplevert zijn fantastisch, maar houd ook je ogen open voor de details onderweg. Wegschietende hagedissen, een roofvogel die rondcirkelt op de thermiek en wroetsporen van wilde zwijnen naast het pad. De oleanders bloeien, de wijngaarden hangen vol druiventrossen en langs de landweggetjes kun je zoete, rijpe vijgen plukken.

Op Corsica is geen gebrek aan leuke stadjes en dorpjes. Zoals bijvoorbeeld Bonifacio: het stadje dat al eeuwen op een rotsrand boven de zee balanceert en vanwaar je Sardinië kunt zien liggen. Calvi, Santantonino, Figari, Piana in de bergen… allemaal leuk en gezellig met mooie pleinen, forten, sfeervolle havens en een wirwar aan steegjes.

Tussendoor nemen we vanaf een leuk strandje een duik in de glasheldere zee, en het zou zomaar kunnen dat we overnachten op datzelfde strand. Aan het eind van de reis varen we terug naar de Franse kust. Via de Languedoc en het Centraal Massief rijden we richting Nederland.

Dit is een all in-reis, waarbij naast maaltijden en vervoer ook de overtochten van en naar Corsica bij de reissom zijn inbegrepen.

O.l.v. Wim Willemsen

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1050,- €975,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-06-2022
Reiscode
22-COF-195
Vertrek
05-08-2022
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Frankrijk

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!