Reisleider

Anne Bal

Kenmerken
Indonesië is bij jou misschien alleen bekend als ‘stukje' geschiedenis en doet je denken aan de VOC. Maar wist je ook dat Indonesië een keten van 13.000 eilanden is waarvan er ongeveer 3.000 bewoond zijn? Het zou je bijna een decennium kosten om ieder bewoond eiland 1 dag te bezoeken.

Voor deze tropische, exotische reis vliegen we naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië op het eiland Java. Vandaar vliegen of varen we naar Sumatra.

Op ons programma staat een bezoek aan het oude centrum van Jakarta, vroeger bekend als Batavia. Jakarta is een megastad, er leven ongeveer 10 miljoen mensen. Na deze metropool is het groen en de rust van het prachtige, tropisch berggebied in dat we daarna intrekken en onder meer te voet zullen verkennen, een verademing. Het enorme boeddhistische tempelcomplex Borobudur, aan de voet van de Merapi vulkaan, spreekt tot ieders verbeelding. Niet ver daarvandaan ligt de stad Yogyakarta, een aangename stad waar we onder andere het paleis willen bezoeken.

We gaan ook naar de wildernis van Ujung Kulon, waar heel wat dieren die elders op Java zijn uitgestorven, hun toevlucht hebben gevonden. Het laaglandregenwoud wordt hier omzoomd door onbedorven stranden en in het water vind je fantastische koraalformaties. Die gaan we natuurlijk ook bekijken; snorkelen is altijd een bijzondere ervaring. Een ander hoogtepunt is het Diengplateau, een schitterend berggebied met vulkanen, spiegelende meren en overal bloemen.

Op Sumatra geen drukte en toeristenmassa’s, maar rust en natuur. En wat voor natuur! Het tropisch regenwoud nodigt uit tot het maken van jungletochten, in de hoop allerlei oerwoudbewoners te zien. Hier leven bijvoorbeeld orang-oetans in het wild. Er zijn sprookjesachtige stranden, een schitterende onderwaterwereld, vulkanen en kratermeren.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen en evt. een binnenlands vluchtje.

€1575,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
20-JASU-203
Vertrek
07-08-2020
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Indonesië
Reisleider
Anne Bal

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt