Reisleider

Robbert

Kenmerken
Een exotisch avontuur aan de oevers van de Mekong

Nog (1) plaats. Azië is veruit het grootste continent en je vindt er dan ook de meest uiteenlopende landen, culturen, klimaten en landschappen. Laos en Vietnam liggen in wat ook wel Indochina wordt genoemd, of makkelijker: zuidoost-Azië. Toch geeft de naam Indochina wat duidelijkheid over deze regio. Het is geen Indonesië en het is geen China; het ligt tussen deze twee enorme landen in, is duizenden jaren door de buurlanden beïnvloed en mede daardoor is Indochina zo bijzonder.

Rondfietsen over het tropische platteland van Vietnam is een ‘must’ op deze reis, evenals achterop de motor bij Vietnamezen die gebieden ingaan die per auto onbereikbaar zijn. Deze tocht hebben we de afgelopen jaren verschillende keren gemaakt en dat was steeds een absoluut hoogtepunt van de reis.
Een ander hoogtepunt van Vietnam is Halong Bay, een baai met een karstgebergte waarvan de rotspunten uit het water steken. Er leven diverse communities op het water rond de eilandjes. Met de trein reizen we naar Sapa, vanwaar we de groene hooglanden van Vietnam intrekken. Ook gaan we naar Hanoi, de hoofdstad. Je kunt er leuk slenteren, shoppen en heerlijk eten bij een van de vele eettentjes. Ten zuiden van Hanoi ligt natuurpark Tam Coc, een prachtig natuurgebied dichtbij het stadje Ninh Binh. Als we nog tijd over hebben gaan we ook naar Trang An, een gebied met steile kliffen, weelderige begroeiing en mysterieuze grotten.

Laos, het zwaarst gebombardeerde land ter wereld, is nu een rustiek bergland, dooraderd met grote rivieren. Soms zie je jongelui en kinderen met grote brokken roestig ijzer uit de bossen komen. Het zijn restanten van Amerikaanse bommen en de jongens leven van wat het oud ijzer opbrengt.
Het wordt een warme reis met allerlei soorten van vervoer: fietsen, brommers, boten, motoren, treinen, bussen etc. We komen door unieke landschappen, hectisch drukke stadjes, kleine rustieke dorpjes. Het is allemaal fotogeniek: de kleurrijke mensen, de manier waarop ze werken (probeer zelf maar eens met 100 levende eenden op je fiets naar de markt te gaan), hoe ze wonen (in kleine huisjes op palen boven het water of een afgrond) en hoe ze eten. Schuif vooral aan bij dat laatste, want hun keuken is beroemd en geliefd. Al zijn er ook gerechten die wij als westerlingen liever aan ons voorbij laten gaan!

In Laos bezoeken we o.a. het charmante stadje Luang Prabang, UNESCO werelderfgoed en een absolute must see. Het is er heerlijk slenteren over de avondmarkt. Bij zonsondergang een boottochtje maken op de Mekong is onvergetelijk. We gaan ook mountainbiken door de tempeljungle, naar de Kuang Si watervallen en gewoon heerlijk rondreizen in dit prachtige land.

Voor Vietnam en voor Laos is een visum nodig.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

€1600,- €1490,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-LAV-135
Vertrek
20-07-2020
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Laos Vietnam
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!