Reisleider

Ko van Koeveringe

Kenmerken
Exotisch natuurschoon in Centraal-Amerika - hier kom je ogen en oren tekort!

Costa Rica en Panama zijn allebei niet veel groter dan Nederland. Onderling zijn ze qua natuurlijke schoonheid behoorlijk vergelijkbaar, maar in met name Costa Rica is het bijv. in de regenwouden allemaal wat moderner en wat meer ingericht op bezoekers.

Indrukwekkende vulkanen, borrelende modderpoelen, warmwaterbronnen, koffie-, cacao- en bananenplantages. Lege stranden en verstilde dorpjes. Watervallen, mangrovejungle en nevelige wouden vol mossen, varens en orchideeën. Wat een enorme variëteit op een betrekkelijk klein oppervlak! Onderweg zien en horen we kikkers, kleurige vogels en apen. En langs de Caribische kust hebben we in de zomer kans om de groene zeeschildpad eieren te zien leggen op het strand.

In Costa Rica willen we o.a. het nevelwoud bezoeken bij Monteverde. In dit bergachtige woud kunnen we prachtige wandeltochten maken. Daarnaast willen we bijv. een bezoek brengen aan het wat minder bekende, maar prachtige Rincon de la Vieja waar zwavelmeren, woudreuzen en watervallen te vinden zijn.

In Panama bezoeken we vooral de westelijke helft van het land. Het internationaal park La Amistad bijvoorbeeld, dat zowel in Costa Rica als in Panama ligt. Een gebied met bergen en regenwoud waar bijna honderd zoogdiersoorten voorkomen, maar ook honderden kleurige vogelsoorten (zoals toekans en papegaaien), gifkikkers en apen. Er zijn mooie wandelpaden met hangbruggen, en uitkijkpunten met prachtige vergezichten. Ook het Volcan Baru Nationaal Park, dat de enige (bijna 3500 meter hoge) vulkaan van Panama herbergt is zeker het bezoeken waard. En als we nog tijd over hebben, bezoeken we Isla Colón: een eilandje met mangovebegroeiing, regenwoud en prachtig koraal waar we evt. nog kunnen snorkelen.

En dat allemaal buiten de regentijd, in een periode dat het in beide landen veelal zonnig is. Kortom, een enorm zomerse, superexotische reis!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer, ecxursies en overnachtingen.

€1500,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
19-PACO-41
Vertrek
15-03-2019
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Costa Rica Panama
Reisleider
Ko van Koeveringe

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt