Reisleider

Caroline de Bruin

Kenmerken
Safari's, wandeltochten door de bergen en scooteren over tropisch eiland Zanzibar

Dit is een reis vol afwisseling voor de echte avonturier. We beginnen in Dar Es Salaam, waarna we koers zetten richting Zanzibar. Een prachtig eiland gelegen in de Zanzibar Archipel, dat we met scootertjes willen verkennen. Denk bij dit eiland vooral aan witte zandstranden, een azuurblauwe zee waar veel dolfijnen leven, een tropisch natuurpark, de sprookjesachtige stad Stone Town en kruidenplantages. Zanzibar kent een zeer rijke cultuur die beïnvloed is door onder ander de Perzen, Britten, Arabieren en de inwoners van het Afrikaanse vasteland.

Weer op het vasteland van Tanzania rijden we door in de richting van het Uluguru gebergte. Ondertussen stoppen we op een lokale markt, kopen wat fruit en maken een praatje met enkele nieuwsgierige Tanzanianen. Vanuit het Uluguru gebergte zullen we onze reis vervolgen richting het Mikumi Nationaal Park. Een uitgestrekt park dat qua uitstraling veel weg heeft van de Serengeti. Hier gaan we op zoek naar antilope, hyena’s, impala’s, olifanten, zebra’s, leeuwen en noem maar op. Je komt ogen en oren tekort.

Na een lange dag over hobbelige wegen, door uitgestrekte savanne en onherbergzaam gebied zetten we middenin de wildernis moe maar voldaan onze tent op. Aangezien we niet alleen zijn, maar worden vergezeld door legio wilde dieren is een kampvuur geen onnodige luxe. De volgende dag worden we heerlijk uitgerust wakker na een zeer enerverende nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel. Op zo’n moment wens je dat je altijd vakantie had.

We vliegen heen en terug op Dar Es Salaam. We reizen overwegend met het OV. Eventueel huren we een auto om mee op safari te gaan. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor binnenlands vervoer (huurauto’s en boot), maaltijden en overnachtingen.

Voor Tanzania is een visum nodig.

€1399,- Bijkomende kosten €750,-
Reiscode
19-TAZ-50
Vertrek
19-04-2019
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Tanzania
Reisleider
Caroline de Bruin

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!