Kenmerken
Servië: kamperen langs beekjes en bij kloosters, Hongarije: Budapest, de metropool aan de Donau, Slowakije: de hoogste top van de Tatra bedwingen, Zuid-Polen: Krakow en Auschwitz en op de terugweg Lutherstad Wittenberg

Deze reis begint in de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen al 5x gebombardeerd in de 20e eeuw) maar steeds weer werd herbouwd.
Het landschap van Servië varieert van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. Je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes, meren en watervallen. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. En we vinden hier de mooiste kampeerplekjes!

Ook in Hongarije voelen Avanturiers zich prima thuis. Beroemd vanwege de Donau, Budapest en goulash. Er zijn veel nationale parken en natuurgebieden, waar we kunnen wandelen, mountainbiken, zwemmen of grotten gaan bekijken.

We steken de grens over om in Slowakije de Hoge Tatra te gaan beklimmen. Een groot deel van dit gebergte is natuurreservaat, waar onder meer beren en lynxen leven. Er zijn duizenden kilometers wandelpad en talloze buitensportmogelijkheden. Ook onder de grond is hier vanalles te ontdekken, want daar ligt een doolhof van grottenstelsels. De Slowaken zijn supertrots op hun Tatra, en de top van dit gebergte staat op drie van hun euromunten.

Na Slowakije gaan we Polen in om onder meer de mooiste stad van dat land met een bezoek te vereren: Krakow. Daarna verdiepen we ons in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en gaan we naar het vernietigingskamp waar zoveel mensen de dood vonden: Auschwitz. De dag dat we met elkaar dit kamp bezoeken, zullen we niet snel vergeten. Geen ervaring waar je vrolijk van wordt, maar wel één die de groep samenbindt en een verrijking is van de vakantie.

Op de terugreis naar Nederland gaan we nog naar Wittenberg – de stad waar een vastberaden monnik met wat hamerslagen op de deur van de Slotkerk de Reformatie in gang zette.

Deze no-nonsense kampeerreis is een ideale mix van inspanning en ontspanning, natuur en cultuur, vrolijk met een serieuze noot. Je reisleider heeft al talloze groepen jongelui rondgeleid en zal er ongetwijfeld ook dit weer een gedenkwaardige reis van maken!

€990,- €825,- * Dit is een all-in prijs * Geldig tot 01-02-2019
Reiscode
19-BALK-212
Vertrek
09-08-2019
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Polen Servië Slowakije
Ik meld me aan!