Reisleider

Nel van Nieuwkoop

Kenmerken
Een super zomerreis! Met onze busjes en kampeeruitrusting komen we op de meest chille plekjes.

Stap in de bus en rijd met ons naar het zuiden! Zon, zee en vrijheid. Want dat is toch wel het kenmerk van onze wildkampeerreizen: we hebben geen verplichtingen en zijn vrij om te gaan en te staan waar we willen.

Slovenië is een veelzijdig en prachtig stukje Europa waar we ons prima kunnen vermaken. Zowel boven als onder de grond, want hier vind je onder meer uitgebreide grottenstelsels. De grotten van Postojna zijn de indrukwekkendste van Europa en echt de moeite waard. Het Triglav National Park ligt tegen de grens met Oostenrijk en maakt deel uit van de Alpen (dit zijn de Julische Alpen). In de winter is het een skigebied en in de zomer is het een weelderig groen natuurgebied. Er leven allerlei bijzondere diersoorten zoals gemzen en bruine beren en we kunnen er schitterende wandeltochten maken, mountainbiken of kajakken. Zin in iets anders? Je kunt hier ook rodelen – op een sleetje over een metalen rail daal je in vliegende vaart de helling af.

In het zuiden van Italië is het een stuk rustiger dan rond Rome en Venetië, maar ook hier is van alles te doen. Je vindt er bijvoorbeeld de onder vulkaanas bedolven stad Pompeii, en de Vesuvius natuurlijk. Maar we hoeven niet persé de hoogtepunten te bezoeken om hier een mooie reis te maken. We kunnen ook gewoon een mooie bergwandeling maken, een gelato kopen en die op een zonnig pleintje opeten, naar een strand gaan voor een duik in de Middellandse Zee etc. ‘s Avonds zoeken we een plekje voor ons kamp, in een olijfgaard of aan de kust. Tentjes opzetten? Niet nodig, het is warm zat en tenslotte heb je vakantie!

We nemen de ferry naar de andere kant van de Adriatische Zee, en stappen in Kroatië weer aan wal. Dat is een schitterend land waar Avanta graag komt. In de zomer kan het hier behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie. Wellicht varen we over naar een van de eilanden voor de kust, en we plannen ook een bezoek aan een prachtig nationaal park als Plitvice (of Krka). Dat is een waterrijk, sprookjesachtig mooi gebied met een netwerk van watervallen, meertjes en wandelpaden.

Dit is een all in-reis waarbij ook de overtocht van Italië naar Kroatië bij de reissom is inbegrepen.
We vertrekken over land vanuit Nederland en vliegen terug naar huis, waarschijnlijk vanuit Dubrovnik.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1149,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
22-IAM-113A
Vertrek
11-07-2022
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Italië Kroatië Slovenië
Reisleider
Nel van Nieuwkoop

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt