Reisleider

Lisanne Kesselaar

Kenmerken
Verrassend leuk kamperen in de Baltische Staten

Een actieve kampeerreis! Vanuit Nederland vertrekken we over land, via Duitsland naar Polen. Hier gaan we onder meer naar het sprookjesachtig mooie Mazurisch Merengebied, waar we kunnen fietsen, wandelen of kajakken. Eventueel kunnen we een bezoek brengen aan Krakau, een middeleeuws stadje dat veel heeft meegemaakt.

De Baltische Staten – Estland, Letland en Litouwen – hebben dankzij hun Sovjetverleden veel overeenkomsten. Hier vinden we bossen en meren met volop mogelijkheden om actief te zijn in de buitenlucht. Kloosters, kastelen en kerkjes voor bezoekjes of een fotomoment. Ouderwetse dorpen en boerderijen waar we leuke ontmoetingen hebben. Beschutte veldjes en mooie stranden voor onze kampeerplekjes. Kortom, het zijn ideale landen voor een Avantareis!

De zuidelijkste Baltische staat, Litouwen, is het geografische middelpunt van Europa. Ooit was dit een machtig, uitgestrekt rijk dat later in Russische handen viel en deel werd van de Sovjetrepubliek. Nu is het alweer ruim twee decennia zelfstandig. Het is een mooie reisbestemming, met kastelen van baksteen, schitterende kerken en oude stadjes. Ook heeft Litouwen geen gebrek aan natuur, waar de natuurparken Koerse Haf en Trakai het bewijs van zijn.

In Slowakije reizen we door het Tatrageberte, onderdeel van de Karpaten en echt supermooi met heldere bergmeren, watervallen en goede wandelroutes. De Slowaken zijn erg trots op dit gebergte en je zult zien dat dat terecht is.
Als afsluiting van de reis brengen we een bezoek aan Praag.

We reizen over land weer terug naar Nederland.
Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1025,- €925,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-06-2022
Reiscode
22-ELL-168
Vertrek
28-07-2022
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Baltische Staten Polen Slowakije Tsjechië
Reisleider
Lisanne Kesselaar

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!