Reisleider

Cor 't Lam

Kenmerken
Wandelen in het hoogland van een van de mooiste landen van Azië

Decennialang was Kirgizië een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Nog steeds weten niet zoveel mensen dit prachtige land te vinden. En juist daarom gaat Avanta hier graag heen!

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er zijn vrij weinig autowegen, weinig bebouwing, het is enkel jij, je groepsgenoten en de natuur. Kirgizië wordt niet voor niets het Zwitserland van Azië genoemd. Een prachtig en heel afwisselend landschap en een fantastisch land om te wandelen.

We reizen rond in onze eigen 4×4 zodat we overal kunnen komen. Onze meerdaagse trektocht doen we in Jyrgalan, een gebied waar weinig toeristen komen en dat erg geschikt is voor een meerdaagse trektocht. We filteren ons eigen water en koken onze eigen maaltijden – kortom, we gaan helemaal zelfvoorzienend op stap. Na afloop nemen we een duik in het grootste meer van Kirgizië: Lake Yssyk Kul. In het Kirgizisch betekent dit: warm meer, heerlijk dus om in te zwemmen!

Hierna trekken we naar het leuke stadje Karakol. We kijken er rond op kleurige markten en bezoeken lokale bezienswaardigheden. Bovendien kun je in de omgeving van Karakol prima paardrijden.
Het Karakol River Park is trouwens een prachtige vallei. Van hieruit kun je naar de gletsjer wandelen of naar het prachtige bergmeer Ala-Kul meer dat op 3560 meter ligt.

Tijdens een reis door Kirgizië kan ook een bezoek aan het Son Kol meer uiteraard niet ontbreken! Dit meer ligt op 3016 meter hoogte. Op de uitgestrekte vlaktes eromheen staat hier en daar een yurt waar in de zomer herders leven.

Andere bezienswaardigheden zijn de canyons bij Kok Moinok, het Ala-Archa Nationaal Park dat vroeger alleen toegankelijk was voor hoge Sovjetfunctionarissen en natuurlijk Bishkek met zijn gebouwen uit het sovjettijdperk.

Kortom, een prachtige, afwisselende en actieve rondreis. Voor deze reis moet je trouwens wel over een goede conditie beschikken!

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.

De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

€1550,- €1290,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-KIR-186
Vertrek
03-08-2020
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Cor 't Lam

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!