Reisleider

Luuc Dekker

Kenmerken
De ultieme vakantie: twee weken de Avanta way of life in zonnig Zuid-Europa.

Montenegro was lange tijd een wat vergeten hoek van Europa. Waarom weet niemand. Want met de mediterraanse kust, de bergen en de mooie oude stadjes is het een prima reisbestemming (Avanta komt er natuurlijk al jaren, sinds het nog onderdeel van Joegoslavië was). Wij denken dat dit land je zal verrassen!

Voor buurland Albanië geldt hetzelfde. Een schitterend land, waar je als kampeerder de mooiste plekjes voor het oprapen hebt en makkelijk je eigen gang kunt gaan. Misschien dat we eens een keer weggestuurd worden door ijverige politieagenten, of een boer die denkt dat we een rommel gaan maken van zijn land. Geen probleem, dan heb je thuis weer wat te vertellen en we zoeken gewoon een ander plekje op. In het bergachtige achterland hoef je daar meestal niet lang naar te zoeken.

Van Griekenland weet iedereen dat je er heerlijk vakantie kunt vieren. Avanta doet dat op zijn eigen manier. Met onze busjes, tentjes en keukeninventaris bouwen we ons kamp op kleine strandjes of in oude olijfgaarden. Zonder de tenten op te zetten als het weer dat toelaat – en dat zal hier vast vaak het geval zijn. We hebben tenslotte vakantie! 😀

Noord-Macedonië is ook een minder bekend vakantieland. Bergen, bossen en meren bepalen het landschap, waardoor wij als kampeerders het hier perfect naar ons zin hebben. Nationale parken, het meer van Ohrid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, het gastvrije karakter van de bevolking, archeologische opgravingen uit vele eeuwen en culturen – noem maar op.

Het Rhodopegebergte ligt voor het overgrote deel in Bulgarije. Het karstgebergte met diepe kloven, grote grotten en typische landschappen nodigt uit om door ons ontdekt te worden. Sinds kort leven hier ook weer bizons, als onderdeel van een rewilding project. Wie weet, gaan we ze zien.

Soms vraagt iemand bij ons naar het dag-tot-dagprogramma van onze reizen. Dat is er niet, omdat we per dag kijken wat er op ons pad komt. Wij vinden dat de beste manier om op reis te gaan en te ontspannen – planningen en programma’s hebben we buiten vakantietijd al genoeg!

We vliegt heen naar de Balkan en reizen over land terug naar Nederland.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1125,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
22-GRM-140_A
Vertrek
21-07-2022
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Bulgarije Griekenland Macedonië Montenegro
Reisleider
Luuc Dekker

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt