Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
De natuurwonderen van Utah, Colorado en Wyoming

Ga je ook voor het echte avontuur en kun je niet wachten het Wilde Westen van de Verenigde Staten te zien? Dan is dit de uitgelezen kans! Tijdens deze reis bezoeken we de ruige gebergten van Colorado. Een groot deel van deze staat wordt bedekt door de hoge pieken van de beroemde Rocky Mountains. Daarnaast is Colorado de hoogst gelegen staat van de VS met toppen boven de 4.000 meter. Dit schitterende berggebied is een van de mooiste en meest indrukwekkende in de VS en maakt Colorado daarmee de ultieme reisbestemming voor de echte Avantaganger.

Nadat we de Rockies achter ons hebben gelaten wagen we ons in het uitgestrekte prairielandschap van Wyoming, ook wel de Cowboy State genoemd. Cowboys horen hier in het straatbeeld. Ranches, rodeo’s en spookstadjes als Virginia en Nevada City sieren deze regio. Door het grote aantal reservaten in dit gebied is er veel terug te vinden van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen. Natuurlijk bezoeken we een van de vele Wild West stadjes die de staat rijk is. En mochten we maar even de kans krijgen, dan huren we paarden en trekken de ruige wildernis in. Wie weet spotten we nog wel een kudde wilde bizons.

In Wyoming bezoeken we verder twee van de mooiste wildparken van de Verenigde Staten; Yellowstone NP en Grand Teton NP. Hier heb je niet alleen geisers, heetwaterbronnen en modderpoelen, maar je vindt er ook prachtige bossen, mooie alpenweiden en schitterende watervallen. Verder is er in dit gebied een flinke kans om bruine beren, elanden of ander wild te spotten.

Nadat we Yellowstone achter ons hebben gelaten vervolgen we onze reis richting Salt Lake City. Naast dat dit de officiële hoofdstad van de staat Utah is, wordt het ook wel gezien als de hoofdstad van de Mormonen. Dit wordt zeker bevestigd als we een bezoek zullen brengen aan Temple Square, de plek waar de grootste Mormonentempel ter wereld staat. In het zuiden van de staat Utah brengen we een bezoekje aan Moab City, een prima uitvalbasis om het naastgelegen Arches NP te bezoeken. Een prachtig natuurpark met een wonderlijke verzameling natuurlijke rotsformaties.

Na Utah trekken we vervolgens met onze huurauto’s in oostelijke richting. In Colorado gaan we naar het Mesa Verde National Park. Een van de weinige nationale parken waar het niet draait om de natuur, maar om de eens zo bloeiende cultuur van de Pueblo-indianen. In het zuiden van dit gebied liggen veel ravijnen, waar de indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd. Via de Rio Grande besluiten we onze rondreis door de Verenigde Staten.

Naast bovengenoemde highlights van deze reis gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, we zullen nooit uitgekeken raken. Mochten we tijd over hebben en ergens liever rechts gaan dan links, dan gaan we rechts. We kunnen onze route altijd een stukje verlengen. Het zou dus zomaar kunnen dat we nog een stukje van South Dakota zullen aandoen, of we blijven net iets langer hangen omdat een vriendelijke Amerikaan uit het stadje ‘Nederland’ ons net heeft uitgenodigd voor een kopje koffie. Al met al wordt dit een prachtige reis, waar we de mooiste natuur zullen zien, de meest interessante mensen zullen ontmoeten en op de mooiste plekjes kamperen.

Aan het begin van de reis schaffen we waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat kookartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. En wie wil nou niet elke ochtend wakker worden met een vers gezet bakje koffie?!

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof. De bijkomende kosten zijn ondermeer bedoeld voor maaltijden, brandstof/tol en evt. campingovernachtingen.

Voor de VS is elektronische reistoestemming nodig bij aankomst door de lucht, die vrij eenvoudig is aan te vragen via internet.

Lees onze blogpost over een roadtrip naar dit deel van de VS:

https://www.avantareizen.nl/roadtrip-zuidwest-vs/

€1600,- €1480,- * Bijkomende kosten €350,- * Geldig tot 01-02-2019
Reiscode
19-UTAH-48
Vertrek
11-04-2019
Reisduur
17 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!